🇩🇪 WTCR: Bennani 15 ezreddel verte Magnust a pole-pozícióért

Elképesztően szorosan alakult az időmérő edzés Németországban: a több mint 25 kilométeres pályán mindössze 0,015 másodperc döntötte el a pole-pozíciót.

Kisajátította az első rajtsort az Audi a Nordschleifén, a pole-pozíciót pedig a harmincperces kvalifikáció legvégén futott 8:50.527-es körével Mehdi Bennani szerezte meg! A marokkói pilóta az összesen 25 378 méteres körön 15 ezredmásodperccel futott jobbat Gilles Magnusnál, a harmadik kockába pedig Santiago Urrutia parkolhatja majd le a 12-es rajtszámú Lynk & Co 03-ast. A magyarok közül Michelisz Norbi érte el a legjobb időt, aki 9. lett, ez pedig egy második rajthelyet jelent majd számára a fordított rajtrácsos futamon.

A hétvége kisebbfajta közjátékkal indult, a két szabadedzésen – melyek közül az egyiket Tassi Attila nyerte – ugyanis rengeteg gumimeghibásodás történt, többen defektet kaptak, és szám szerint kilencen jelentették a gumiabroncs rétegeinek egyenkénti leválását (szaknyelven delamináció). Ezek a hibák azonban csak a Lynk & Co és a Honda autókat érintették, az Audiknak, a Cupráknak és a Hyundaioknak nem akadt problémájuk. A Goodyear vizsgálatot indított az ügyben és végül nem találtak alapvető szerkezeti problémát, a csapatok viszont kompenzáció gyanánt kaptak az időmérő előtt egy negyedórás extra edzést.

A kvalifikáción aztán folytatódtak a problémák, Yvan Muller ugyanis az első gyorskörének végén ugyanazzal a delaminációs problémával szembesült, amivel a gyakorlások során is, Tassi Ati Hondájáról egy karosszériadarab repült le, és ugyanezzel szembesült Néstor Girolami is, az argentin ráadásul egy nagyon jó körön volt éppen, amivel akár a pole-pozíciót is megszerezhette volna.

Az első gyorskörök után Thed Björk vezetett, de hamar megverte őt Santiago Urrutia, majd Yann Ehrlacher állt az élre, az első három helyen tehát három Lynk & Co állt. Ők hárman már nem is hajtottak ki többet a pályára az edzés folyamán. Ez végül nem bizonyult bölcs döntésnek, Magnus és Bennani ugyanis a végén javítani tudtak, beállítva a végeredményt. A két audis nagy szerencséje, hogy közvetlenül mögöttük haladt Rob Huff, amikor a Metzgefeldnél balesetet szenvedett. Az autó komolyan megsérült, de a brit pilótának szerencsére nem lett baja.

Huff egyébként 12. lett, míg csapattársa, Nagy Dani műszaki hiba miatt nem tudott értékelhető gyorskört futni, így mindkét futamon csak az utolsó helyről rajtolhat majd. Michelisz Norbi – ahogyan fentebb már említettem – 9. lett, így a nyitóversenyen másodikként rajtolhat, míg Tassi Attila a 14. helyet szerezte meg.

Az időmérő edzés részletes eredményei

A nyitóverseny majd 10 órakor rajtol holnap, a második futam pedig 12:35-kor. Mindkettőt élőben lehet nézni az Eurosport.hu-n (előfizetés szükséges), valamint az elsőt az Eurosport 2-n is. Ugyanitt 9 órától felvételről meg lehet nézni az időmérőt.

Címlapkép: FIA WTCR / DPPI Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.