🇲🇨 F2: Hauger első győzelmét aratta Daruvala és Armstrong előtt, Drugovich nullázott

Amennyire nehézkesen kezdődött, végül annyira simán és mondhatni unalmasan zajlott le a szombati sprint a hercegség utcáin, ahol új futamgyőztest avattunk.

Csúszással és lógó esővel kezdődött meg az F2-esek sprint futama. AZ F1-es időmérő utáni takarítás miatt ugyanis a betétszéria autói lassabban kerültek a bokszutcába, mint eredetileg kellett volna, így a pit lane is csupán 17:50-kor nyitott, a felvezető körre pedig 18:05-kor indultak el.

A tegnapi őrült időmérős büntetéseket követően Jake Hughes foglalhatta el az első rajtkockát, de katasztrofálisan alakult a brit versenye. A rajtnál ott ragadt a rajkockában, hatalmas szerencse, hogy mindenki eltudta kerülni, a győzelmi esélye viszont így az első másodpercekben elszállt.

Így a két Premás került az élre, Hauger és Daruvala sorrendben, mögöttük Armstrong és Fittipaldi érkezett. Vips kapott egy pofont Doohantől az 1-es kanyarban, de szerencsésen megúszta az észt.

A bajnoki éllovas viszont nem járt ezúttal szerencsével: defektet kapott, amivel a mezőny végére esett vissza és defektes kerékkel kellett körbeérnie. Drugovich rádión arra kérte a csapatot, tegyék fel az esőgumikat. Meg kellett húzni ezt a lehetőséget, mert tényleg nagyon lógott az eső lába, a brazil versenyének pedig már úgyis mindegy volt. Végül nagyon nem jött be ez a húzás, ráadásul az MP Motorsport versenyzője átlépte a bokszutcai sebességhatárt, ezért külön megbüntették. Később a versenymérnöke kérte, hogy álljanak ki a versenyből.

Amaury Cordeel is meglátogatta a bokszot, neki az első szárnya sérült, a VAR számára tehát több, mint felejthető lesz ez a nap.

A 10. körben be kellett küldeni a biztonsági autót, most a másik MP Motorsportos került bajba a Rascasse kanyarból kijőve. Mint a visszajátszásból és az ideges rádiózásból is kiderült, nem Novalak hibázott, Iwasa kamikaze manőverrel vetődött be és tolta bele a falba a franciát. A japán két nap alatt a második büntetését kapta, ezúttal tíz másodpercet adtak hozzá az idejéhez.

Az újraindítást követően egy vonatozós verseny vette kezdetét. Hauger magabiztosan ment az élen, Daruvala tartotta Armstrongot. A legnagyobb izgalmakat Fittipaldi és Vips “csatája” hozta, az észt többször is nagyon közel került a Charouz diffúzorjához, de előzésre nem került sor.

Hátrébb Caldwell és Sato találkoztak az alagút utáni féktávon. A brit egy kicsit megkoccolta hátulról a japán autóját, vizsgálták az esetet, de végül ebben az esetben nem osztottak ki büntetést.

Hauger stabilan végig mente a versenytávot és megszerezte pályafutása első F2-es győzelmét, ha már a sors és a csapat Dzseddában elvette tőle korábban. Daruvala bejött másodiknak, ezzel teljessé téve a Prema boldogságát. A dobogóra még Armstrong fért fel, a leggyorsabb körért járó két pontot Doohan vitte el az utolsó körben.

Sprintfutam végeredménye:

1.Dennis Hauger
Prema Powerteam10
2.Jehan Daruvala
Prema Powerteam6.7008
3.Marcus Armstrong
HitechGP7.2006
4.Enzo Fittipaldi
Charouz Racing System13.1005
5.Jüri Vips
HitechGP14.5004
6.Theo Pourchaire
ART Grand Prix15.8003
7.Jack Doohan
UNI-Virtuosi17.3002
8.Liam Lawson
Carlin21.6001
9.Roy Nissany
DAMS22.800
10.Logan Sargeant
Carlin23.000
11.Frederik Vesti
ART Grand Prix26.300
12.Cem Bolukbasi
Charouz Racing System31.300
13.Richard Verschoor
Trident32.400
14.Calan Williams
Trident44.200
15.Marino Sato
UNI-Virtuosi44.600
16.Olli Caldwell
Campos Racing45.200
17.Amaury Cordeel
Van Amersfoort Racing47.200
18.Jake Hughes
Van Amersfoort Racing55.400
19.Ayumu Iwasa
DAMS55.700
20.Felipe Drugovich
MP MotorsportKiesett
21.Clement Novalak
MP MotorsportKiesett

Folytatás holnap a főfutammal 9:50-től.

Címlapkép forrása: Prema hivatalos Facebook oldala

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.