🇩🇪 WTCR: Nem versenyez a Nordschleifén a mezőny, mindkét futamot törölték

Körülbelül negyed órával az első futam rajtja előtt az FIA és a Goodyear közös közleményben jelentette be, hogy biztonsági okokból a hétvége mindkét futamát törlik.

Már a szabadedzéseken is problémája adódott egyes versenyzőknek a gumikkal, különösen az ún. delamináció sújtotta a pilótákat. Elejét veendő egy nagyobb botránynak, a Goodyear a kvalifikáció után kiadott egy hivatalos közleményt, melyben tisztázták, hogy a gumikkal semmiféle szerkezeti probléma nincsen, amire két indokot is hoztak. Egyrészt, hogy az edzéseken a problémák csak a Lynk & Co és a Honda autóit érintették, úgyhogy valószínűleg ők nem a gyártó ajánlásainak megfelelően használják az abroncsokat, másrészt pedig megjegyezték, hogy a nürburgringi 24 órás versenyen ugyanezek a gumik vannak használatban, és ott a versenyzők háromszor olyan hosszú etapokat tesznek meg mindenféle probléma nélkül, mint egy egész WTCR-futam.

A Goodyear szerint a Honda és a Lynk & Co maguknak keresték a problémákat

Ezzel azonban nem ért véget a történet, a Honda ugyanis egy újabb hivatalos közleményben válaszolt a Goodyear felvetésére, melyben leszögezték, hogy a Goodyear minden ajánlását követték. Mindemellett Rob Huff is azt nyilatkozta balesetét követően, hogy az a gumik vibrációja miatt következett be. Nestor Girolami ugyancsak delaminációra panaszkodott, különösen kétszázas tempó fölött, emiatt elmondása szerint az utolsó szektorban alig tudta nyomni a gázt.

Huff vibrációra panaszkodott balesetét követően

A történtek után az FIA és a Discovery Sports Events összeült a Goodyear képviselőivel, és végül mintegy negyed órával a nyitóverseny rajtja előtt az a döntés született, hogy biztonsági okokból mindkét versenyt törlik. Ez azt jelenti, hogy Néstor Girolami marad a tabella élén 49 ponttal, Mikel Azcona második 43-mal, Esteban Guerrieri harmadik 42-vel. És ami még a mi szempontunkból érdekes lehet, hogy Michelisz Norbi így nem tudta letölteni a Pau-ból magával hozott hatrajthelyes büntetését, így azt viszi magával a Hungaroringre.

A WTCR hivatalos közleménye

Reméljük, hogy a hungaroringi fordulóra minden rendben lesz, ott velünk is találkozhattok majd!

Címlapkép forrása: FIA WTCR / DPPI Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.