🇭🇺 WTCR: Urrutia nyerte a második futamot, Norbi lemaradt a dobogóról

Keményen kellett védekeznie Rob Huff-fal szemben, de végül megőrizte első helyét Santiago Urrutia, aki ezzel megszerezte pályafutása negyedik futamgyőzelmét a Túraautó-világkupán.

A fordított rajtrácsos futamot Urrutia kezdhette az első helyről, mögötte Huff, Girolami, Michelisz és Ma sorakoztak. A rajtnál nagyobb dráma nem történt, nagyrészt változatlanok maradtak a pozíciók, a nagy melegben azonban hamarosan a gumik vették át a főszerepet. A vezető Urrutia már a 4. körben az abroncsok elhasználódására panaszkodott, Huff ott is loholt a sarkában.

Ugyancsak a kerekekkel akadt problémája Nagy Daninak, bár egészen más értelemben… A Zengő Motorsport versenyzője Thed Björkkel folytatott nagy csatát, aminek hevében a svéd leterelte a pályáról a Cuprát. Dani ezzel lendületet vesztett, bevágott mellé Tom Coronel. A két autó összeért, Dani autója keresztbefordult és nekiütközött a külső íven haladó Björknek. A Cupráról leesett a jobb-hátsó kerék, ami miatt ki kellett állnia. Dani egy gyorsszervizt követően visszatért a versenybe, de mivel összesen csak kilenc kört tudott megtenni, így eredményét nem értékelték.

Nagy Dani és Coronel incidense

Eközben a középmezőnyben is zajlottak a csaták: az első futamot megnyerő Azcona megelőzte Guerrierit a 9. helyért, az argentinra pedig ráesett Muller és Bennani is. Muller a 7. körben az első kanyar külső ívén próbálta előzni a Hondát, de eközben bevágott mellé Bennani. A két autó ütközött, az Audi első felfüggesztése kitörött, így fel kellett adnia a küzdelmet. Az esemény miatt rövid időre beállt a biztonsági autó, az újraindítást követően pedig Muller végül megelőzte Guerrierit.

Urrutia és Huff üldözősdije egészen az utolsó körig zajlott, a brit azonban nem talált fogást a Lynk & Cón, a két autót a célban kevesebb mint négy tizedmásodperc választotta el. Girolami 3. helyével megszerezte idei második dobogós helyezését, a 4. helyen célba érkező Michelisz pedig a tavalyi olasz hétvége első futama óta a legjobb eredményét érte el. A harmadik honfitársunk, Tassi Attila a 14. helyen futott be, megelőzve csapattársát, Tiago Monteirót.

Részletes eredmények

A futam rövid összefoglalója

A tabellán Azcona 85 ponttal vezet, őt 75 ponttal követi Girolami, majd 69-cel Urrutia. Norbi 24 ponttal a 11. helyre jött fel, míg Nagy Dani és Attika az utolsó két helyen állnak, 8, ill. 7 ponttal. A csapatok versenyét 132 ponttal a Münnich Motorsport vezeti, a BRC Racingnek 109-, a Cyan Racingnek 105 pontja van.

A szezon két hét múlva Aragónban folytatódik.

Címlapkép: Grégory Lenormand / FIA WTCR
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.