Kétautós LMP2-es programmal tervez jövőre az Alpine!

Sokaknál már jó ideje kiveri a biztosítékot, hogy az Alpine egy korábbi, Rebellion által épített LMP1-es öszvérrel versenyzik a Hypercar kategóriában, és rontja a levegőt BoP-t. Pár hónappal ezelőtt a franciák ugye bejelentették, hogy ők is építenek egy LMDh-t, de csak 2024-re. Emiatt sokan elgondolkoztunk, hogy akkor a felkészülő szezonban, 2023-ban lesz-e helyük a rajtrácson?


A Sportscar 365 kis is faggatta Laurent Rossi vezetőigazgatót a témában, és a gondolataiból az rajzolódott ki, hogy a franciák speciális engedélyt kértek, hogy jövőre is versenyezhessenek az ex. Rebellion autóval, de ezt elutasította az FIA/ACO. Tették ezt teljesen jogosan, hiszen az LMH-LMDh gépek közötti BoP alakításba pont az Alpine “kategóriátlan” versenyautója hiányzott volna még… Amint tegnapi Le Mans-i kibeszélőben is említettük, idén háromszor kaptak BoP engedményt csak a 24 órás hetében.

És ha szívünkre tesszük a kacsónk, a Ferrari és a Porsche is fel tud/tudott készülni egy LMP2-es programmal.


Rossi egyúttal meglebegtette azt is, hogy egy 2 autós LMP2-es programmal terveznek jövőre, amit továbbra is Phillipe Sinault Signatech csapata versenyeztetne, ahogyan tették azt pár évvel azelőtt is, hogy a csapat fellépett volna a Hypercar kategóriába. Az akkor használt A470 tulajdonképpen egy átmatricázott Oreca 07 volt, és jövőre is az Orecaval versenyeznének, hiszen LMP2-ben lassan az a modell maradt az egyetlen, tényleg versenyképes opció.

A Nicolas Lapierre-Matthieu Vaxiviére-André Negrão trió gyanúsan nem maradhatna egy autóban az LMP2-es szabályok értelmében. Ebben mindenképpen segíteni fog a két versenygép indítása, mert egyikük elengedésének sincs túl sok értelme az Alpine nézőpontjából

A nyilatkozat arra is kitért, hogy az LMP2-re történő “visszalépés” nem jelentené automatikusan a Richard Mille Racing néven futó, 1-es rajtszámú autó végét (tavaly az volt a “csajegység”, idén pedig Ogier a kiemelt pilótájuk Milesi és Wadoux mellett), aminek szintén a Signatech adja a technikai hátteret, hiszen az egy teljesen független projekt az Alpine által finanszírozottól.

Címlapkép: YANN QUEFFELEANT/MPS AGENCY
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.