🇨🇦 SZABADEDZÉSEK: A Red Bull várhatja bizakodóbban az időmérőt, Leclerc megy a rajtrács végére

Az esős harmadik szabadedzést leszámítva eddig Max Verstappen a leggyorsabb Kanadában, míg Charles Leclerc-re nehéz hétvége vár…

A pénteki első szabadedzésen Max Verstappen indított a legjobban: egy közepes gumin teljesített, hosszú etap során 1:17.991-ről indult és 13 perc alatt 1:15.703-it jutott el. Őt mindössze 43 ezreddel előzte meg Sergio Pérez, míg a két Ferrari ezt az etapot a 3-4. helyen fejezte be. Később a lágyakon Carlos Sainz 1:15.441-gyel, amire Pérez 1:15.619-cel válaszolt. Verstappen az első gyorskörét félbeszakította, majd 1:15.158-ra javított, Sainz is gyorsult 1:15.404-re, és talán lehetett volna még gyorsabb is, de második gyorskörén egy mormota miatt lassítania kellett. Fernando Alonso a 3. helyet szerezte meg a közepes gumikon, megelőzve Pérezt és Leclerc-t, mindenki más a lágy gumikon érte el legjobb körét.

Az első szabadedzés részletes eredményei [kép forrása: F1 hivatalos Twitter oldala]

Péntek délután Verstappen tovább folytatta remeklését: a lécet először 1:15.618-ra tette, majd 1:15.096-ra javított. Később ő volt az első, aki be tudott menni 1:15 alá és folyamatosan, szinte körről-körre gyorsult, végül 1:14.127-nél állt meg. Leclerc ettől az időtől 81 ezreddel maradt el, míg Sainz 1:14.352-vel jött be harmadiknak, neki azonban komoly delfinezéssel kellett szembesülnie. Impozáns 4. helyet szerzett Sebastian Vettel, de jól ment Alonso is, aki az 5. helyre hozta be az Alpine-Renault-t. Valtteri Bottas műszaki hiba miatt nem tudott mért kört teljesíteni.

A második szabadedzést követően a Ferrari bejelentette, hogy Charles Leclerc új vezérlőelektronikát kap, és mivel ezzel a cserével túllépte az éves keretet, tízhelyes rajtbüntetésben részesül. Később, a harmadik edzés alatt jött a hír, hogy végül a teljes erőforrásszettet kicserélték, Leclerc így csak a rajtrács végéről startolhat vasárnap.

A második szabadedzés részletes eredményei [kép forrása: F1 hivatalos Twitter oldala]

A harmadik szabadedzésen az időjárás megtréfálta a mezőnyt: eleredt az eső, a versenyzők az extrém esőgumikon hajtottak ki a pályára és csak a végén váltottak intermediate-re. Emiatt nem születtek igazán mérvadó eredmények, úgyhogy nem is nagyon szeretném a szót szaporítani, eredmény a lenti képen.

A harmadik szabadedzés részletes eredményei [kép forrása: F1 hivatalos Twitter oldala]

Az időmérő edzést szombaton 22 órától rendezik Montréalban.

Címlapkép forrása: Oracle Red Bull Racing hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.