F3: Silverstone-ban visszatér a versenyzéshez Jonny Edgar

Három hónappal azután, hogy betegség miatt felfüggesztette pályafutását, Jonny Edgar hazájában visszatér a Formula–3-ba!

A Red Bull Junior Team támogatását élvező Jonny Edgar tavaly debütált az FIA F3-ban a Carlin színeiben, idén pedig átigazolt a Tridenthez. A téli felkészülési időszaka azonban nem alakult zökkenőmentesen, miután egy akkor még ismeretlen betegség miatt nem bírta a terhelést, nagyon hamar elfáradt, ráadásul rövid idő alatt extrém sokat fogyott is.

Később kiderült, hogy Edgar Crohn-szindrómával küzd, ami ami a bélrendszer nyálkahártyájának gyulladásos, hasmenéssel és fájdalommal járó, súlyos esetben akár az életet is veszélyeztető betegsége. Mivel ilyen állapotban nem volt alkalmas a versenyzésre, a csapattal közösen azt a döntést hozták, hogy ideiglenesen felfüggeszti karrierjét. Helyét a 21 éves dán Oliver Rasmussen vette át, aki két forduló alatt egy 7. helyet tudott felmutatni.

Edgar állapota azóta sokat javult, visszanyerte egészségét, így hazai közönsége előtt újra autóba ülhet. Nyilatkozatában Edgar köszönetet mondott Dr. Helmut Markónak, valamint az egész Red Bull családnak, a Trident Motorsportnak és a BRDC-nek, továbbá orvosainak. Rasmussen a szezon hátralévő részében kizárólag az endurance-világbajnokságra koncentrál, ahol nemrégiben 3. helyet szerzett Le Mans-ban LMP2-es kategóriában.

Címlapkép: Dutch Photo Agency / Red Bull Content Pool
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.