Gasly marad az AlphaTauri-nál

Bejelentette az AlphaTauri, hogy Pierre Gasly 2023-ban is a csapat versenyzője lesz!

Noha a francia pilótának eleve szerződése volt a következő idényre, Sergio Pérez hosszabbítása a Red Bull-lal némileg megkérdőjelezte Gasly jövőjét, a 2020-as monzai győztesnek ugyanis nem titkolt szándéka visszatérni a nagy csapatba, így viszont erre nemigen lesz lehetősége a közeli jövőben. Gasly-t szóba hozták az Alpine-nal és a McLarennel is, Kanadában azonban Franz Tost csapatfőnök kijelentette, hogy pilótájának érvényes szerződése van, és száz százalék, hogy jövőre is velük marad.

„A 26 éves francia 2017 óta dolgozik velünk, és ez a folyamatosság nagy előnyt jelent majd, hiszen kiváló munkakapcsolatot ápol mérnökcsoportjával és mindenki mással, aki a csapatban dolgozik. Pierre futamgyőztes, három dobogója és három leggyorsabb versenyköre van, és eddig összesen 325 pontot szerzett a Forma–1-ben. Nagyon erős időmérő-menőként is hírnevet szerzett magának” – méltatta pilótáját az AlphaTauri.

Gasly jelenlegi csapattársának, Yuki Tsunodának még nincs szerződése jövőre, Tost azonban elmondta, elégedett a japánnal és szeretné jövőre is a soraikban tudni.

Címlapkép forrása: Scuderia AlphaTauri hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.