André Lotterer távozik a Formula–E-ből

Az idei lesz az utolsó idénye André Lotterernek a Formula–E-ben, a német pilóta ugyanis a jövő évtől teljes munkaidőben visszatér a hosszútávú versenyzéshez.

Thomas Laudenbach, a Porsche motorsport-programjának vezetője bejelentette, amit egy ideje már mindenki sejtett a paddockban: André Lotterer az idei szezon végén elhagyja a márka Formula–E-részlegét, helyette pedig a Team Penske-vel közös LMDh-programnak lesz az egyik versenyzője, melynek keretein belül az endurance-világbajnokságon indulhat.

„André nem fog jövőre a Formula–E-ben versenyezni, de hülyeség lenne nem kihasználni a sokéve tapasztalatát, úgyhogy valamiféle más szerepet szánok neki. André rengeteg tapasztalattal rendelkezik a prototípus-versenyzés terén is, ami hasznos lesz számunkra, ezért döntöttünk közösen úgy, hogy jövőre átáll az LMDh-programba” – nyilatkozta Laudenbach a Motorsport.com-nak.

A német pilóta maga is elmondta, szeretett a Formula–E-ben versenyezni, ugyanakkor régóta dédelgetett álma, hogy visszatérhessen a hosszútávú versenyzéshez.

„Nagy vágyam volt, hogy visszatérjek az endurance versenyzésbe, de nem volt könnyű döntés. Háromszor volt szerencsém megnyerni Le Mans-t, és határozott elképzelésem, hogy még több ilyet írhassak fel a listámra, és még több történelmet írjak a Porschéval, ami csodálatos lenne. A Formula-E nagyon érdekes és versenyképes sorozat, nagyon élvezem. Ezért leültünk közösen a Porschéval és megnéztük a lehetőségeket, és úgy gondolom, hogy együtt jó döntést hoztunk” – fogalmazott.

A Porsche még nem árulta el, hogy az eddig bejelentett nyolc pilótát hogyan osztja el a WEC-ben és az IMSA-ban, mindenesetre valószínű, hogy jövőre Le Mans-ban csak a főállású WEC-pilóták indulhatnak, ugyanis túl korainak tartják a két IMSA-autót is áthozni a legendás francia megmérettetésre. Egyelőre még az sem ismert, hogy ki lesz jövőre Pascal Wehrlein csapattársa a Formula–E-ben, illetve hivatalosan még Wehrlein maradását sem erősítették meg, noha ez gyakorlatilag biztosra vehető.

Címlapkép forrása: TAG Heuer Porsche FE Team hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.