🇬🇧 W Series: Chadwick domináns győzelmet aratott Silverstone-ban

Eltelt négy futam, de Jamie Chadwicket még senki nem tudta legyőzni idén a W Series-ben: a brit pilótahölgy újabb magabiztos győzelmet aratott és óriási előnnyel vezeti a bajnoki pontversenyt.

A pénteki időmérő edzésen Chadwick Emma Kimiläinennel csatázott a pole-pozícióért, és végül két tizeddel felül is múlta a finn lányt, 1:56.758-cal megszerezve a pole-pozíciót. A 3-4. helyen Abbi Pulling és Beitske Visser végzett, de mindkettejüket megbüntették (Track Limits), így Alice Powell állhatott fel a 3. helyre a rajtrácson.

A Click2Drive Bristol Street Motors Racing versenyzője azonban a felvezető kör elején lefulladt, és noha a kör végére visszaküzdötte magát a 3. helyre, a második SC-vonalig ezt nem tudta megtenni, így a futamot rögtön egy tízmásodperces stop&go büntetéssel indította. Nagy kár, hiszen Powell a 2. kör elején megelőzte Kimiläinent, így rövid ideig még a 2. helyen is haladt, végül pedig a 14. helyen végzett.

Powell drámája a rajt előtt

Chadwick a 2. kör elején már négy másodperccel vezetett, Powell büntetésével Kimiläinen visszakapta 2. helyét, mögé pedig Fabienne Wohlwend tört előre. A liechtensteini később hibázott, ekkor előzte meg Pulling, aki ezt követően Kimiläinen után eredt. Az utolsó előtti körben utol is érte, megpróbálkozott egy előzéssel, de a két autó összeért. A finn bemutatott egy piruettet, de a célvonalig visszaszerezte 2. helyét, Pulling ugyanis sérült autójával nem tudott versenytempót futni. A fiatal britet a végén még majdnem Wohlwend is megelőzte. Chadwick eközben teljesen simán, majdnem húsz másodperccel győzött.

Pulling és Kimiläinen ütközése az utolsó előtti körben

A top négy mögött Beitske Visser végzett az 5. helyen, majd Hawkins, Eaton, B. García, Marti és Moore következtek.

A pontszerzők sorrendje

Chadwick tehát négyből négy győzelemmel, száz ponttal, teljesen simán vezet összetettben, Pulling 53 ponttal második, a 3-4. helyen pedig Visser és Kimiläinen következnek 41, ill. 40 ponttal. A szezon három hét múlva Le Castellet-ben folytatódik.

Címlapkép forrása: W Series hivatalos Twitter-oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.