🇵🇹 WTCR: Huffy-Tassi “magyar” 1-2, miközben Dani a falban végezte Vila Realban

Miután egy Lynk&Co háborúba torkollott a mai első futam, magyar szempontból egy igencsak kellemes végeredményt kaptunk vasárnap este Vila Realban!

Ezúttal már Bence kollégánk élő, exkluzív tartalmai nélkül (ő sem éppen a pálya mellett lakik, hamarabb távoznia kellett), és egy nagyon zsúfolt idősávban láttuk a futamot, hiszen éppen csak véget ért a zseniális Brit Nagydíj, plusz már a leintés előtt elrajtolt az IndyCar futama Mid-Ohioban.

Egy relatíve sima rajt után azt láthattuk, hogy Tassi Attika kergeti a győzelemért az élen haladó Yvan Mullert, mögöttük Mikel Azcona őrizte a dobogó alsó fokát, míg a mezőny sűrűjében, az éppen hatodik Michelisz Norbinak jutott az a kellemetlen feladat, hogy feltartsa a Lynkek hadát, közöttük a délután dobogós Girolamival.

Aztán nagyjából 25 perccel a futam vége előtt kavarta fel az állóvizet egy dupla hondás eset. A hazai pályán versenyző Tiago Monteiro egy defektet követően a falba rakta autóját, és a mögötte haladó Guerrieri már nem tudta elkerülni, így mindketten a pálya szélén ragadtak.

A majdnem 10 perces eltakarítást követően beindultak az izgalmak és a joker körök. Attika a második helyről éppen csak visszajött Azcona elé, Yvan Muller viszont elnézte a sajátját, és csak a negyedik helyre tért vissza a megszokott nyomvonalra. Ekkor mindenki arra várt, hogy a vezető Huff mikor használja joker körét, de a Zengő versenyző hosszú körökig elhúzta mindezt- mint később kiderült, ezzel megnyerve a futamot!

Az első versenyen egymásnak feszülő Urrutia-Ehrlacher duó ezúttal is megtalálta egymást, de csak a top tíz végén. A francia címvédő át tudta rágni magát Girolamin, míg az uruguayi nem, így két hellyel megverte csapattársát a kiélezett küzdelemben.

Huffy 5 és fél perccel a futam leintése előtt ment el a joker körre, és mivel egy majdnem 4 másodperces előnyben volt Tassiékhoz képest, simán visszajött az élre.

És nem sokkal utána jött is a fenti eset: a falazó Danit már nem tudta kikerülni Berthon az Audival, és a futam ezzel már biztonsági autó mögött ért véget.

A csúcsformában levő Huff megszerezte Zengőék idei első győzelmét, Tassi Attika előtt, szóval egy “kettős magyar siker” született Portugáliában. Azcona is örülhet harmadik helyének, hiszen Ehrlacher-Girolami és Urrutia a 8-10. pozíciókban értek célba, bár a győztes Huff személyében egy új bajnoki kihívó is megérkezett. Eközben Michelisz Norbi egy nem egyszerű, de relatíve eseménymentes versenyt zárt az ötödik helyen.

A pontszerzők: Huff-Tassi-Azcona-Muller-Michelisz-Bennani-Ma-Ehrlacher-Girolami-Urrutia-Björk-Coronel-Magnus

A részletes végeredmény

Azcona a bajnokságot 153 ponttal vezeti a 137-133-130 egységes Urrutia-Ehrlacher-Huff trió előtt, szóval egyre izgalmasabb ez a szezon! 😀

Folytatás a hónap végén, Vallelungában!

Címlapkép: Twitter/FIA WTCR
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.