🇬🇧 F3: Leclerc nyerte a parázs csatáktól hemzsegő, intenzív fő versenyt

Már tegnap is izgalmas versenyt láthattunk, de ma a fiatalok rátettek még egy lapáttal. Rengeteg ütközés, test-test elleni csaták és izgalom az utolsó méterekig.

A pole-ból rajtoló Zack O’Sullivan szépen jött el, egyből lezárt Arthur Leclerc előtt. Többen is levágták az első kanyart, de a nagy tömörülésbe ez belefért.

A problémák a Wellington-egyenes végén következtek, ahol Zane Maloney és Oliver Bearman harcoltak a pozícióért. A barbadoszi kiterelte a britet, aki a belső íven visszajött a Brooklandsben. Összeértek, Maloney kiforgott, hátrébb pedig hasonlóan Franco Colapinto vált Juan-Manuel Correa áldozatává.

Az élen közben Leclerc a szélárnyék segítségével megelőzte O’Sullivan-t a Hangár-egyenes végén, azonban pont ekkor mutatták be az SC táblát, a monacóinak pedig vissza kellett adnia a pozíciót.

A 6. körben aztán Leclerc a Brooklandsben ténylegesen megelőzte a britet, ezzel átvéve a vezetést a versenyben. Mögöttük viszont komoly szélárnyék harc alakult ki, egyáltalán nem szakadt szét a vonat az újraindítást követően.

Komoly belharc alakult ki a Red Bull juniorok között. Isack Hadjar a Vale kijáratán bebújt Jak Crawford mellé, aki nem hagyhatta magát, így egymás mellett haladtak végig a célegyenesben. Egyikük sem engedett, érezhető volt, hogy ebből összeérés lesz. Végül egy gyenge kis érintéssel megúszták, de emiatt az amerikai kizúgott a bukótérbe, veszítve három pozíciót. Defektet legalább nem kapott, de Crawford nagyon felhúzta ezen magát, akárcsak Barcelonában, itt is erősen hangot adott csapatrádión a nem tetszésének.

Az utolsó pontokért is ütötték-verték egymást, a Brooklandsban Grégoire Saucy ütöttek ki Roman Staněk-et. Nagy ér vágás ez a pontverseny második helyén álló csehnek, miután idén már harmadjára járt így, hogy önhibáján kívül kap defektet. Saucy is pórul járt jöhetett egy új első szárnyért.

Hamarosan újra jöhetett a biztonsági autó, ezúttal a Cops-nál ütközött Nazim Azman és Raffael Villagómez, mindketten a falban végezték.

Az újraindítást követően Leclerc megtartotta a vezetést, hátrébb viszont újabb kemény csaták alakultak ki. Kaylen Frederick csatázott először David Vidales-el, majd elfékezte magát és kis híján kiütötték egymás Reece Ushijimával.

A pontverseny éllovasa, Victor Martins a Stowe-ban Crawfordot akarta körbeautózni. Az amerika kicsit kiterelte a franciát, aki a Vale féktávján keményen beszúrt, de végül ebből a Premás jött ki jól. Mindenesetre az amerikai ma rendesen benne volt az akció közepében.

A végére Beraman megelőzte Caio Collet-et, ezzel feljőve a harmadik helyre, míg előtte O’Sullivan az élen álló Leclerc-t támadta. Beraman végül a Stowe-ban beért honfitársa mellé, majd kemény csatát vívtak a végsőkig. A Premás nem adta fel, még a Club-kanyarban is bent tartotta az autót és konkrétan egyszerre szelték át a célvonalat a futamot megnyerő Leclerc mögött.

Collet páholyból nézhette végig ezt a csatát, mögötte Hadjar érkezett, míg Crawford egy utolsó körben megfutott legjobb idővel vigasztalta magát. Jonny Edgar a betegségéből visszatérve egy 8. helyet hozott, ami kiváló eredmény a Red Bull brit versenyzője számára.

Verseny végeredménye:

1.Arthur Leclerc
Prema Powerteam
2.Zak O’Sullivan
Carlin0.900
3.Oliver Bearman
Prema Powerteam0.900
4.Caio Collet
MP Motorsport1.200
5.Isack Hadjar
HitechGP1.600
6.Jak Crawford
Prema Powerteam2.300
7Victor Martins
ART Grand Prix4.000
8.Jonny Edgar
Trident4.600
9.David Vidales
Campos Racing5.800
10.Reece Ushijima
Van Amersfoort Racing6.600
11.Zane Maloney
Trident8.000
12.Kaylen Frederick
HitechGP9.800
13.Federico Malvestiti
Jenzer Motorsport14.300
14.Francesco Pizzi
Charouz Racing System15.000
15.Ido Cohen
Jenzer Motorsport15.500
16.William Alatalo
Jenzer Motorsport16.500
17.Enzo Trulli
Carlin17.100
18.Brad Benavides
Carlin17.500
19.Filip Ugran
MP Motorsport17.900
20.Kush Maini
MP Motorsport20.100
21.Hunter Yeany
Campos Racing20.400
22.László Tóth
Charouz Racing System24.300
23.Gregoire Saucy
ART Grand Prix27.300
24.Pepe Martí
Campos Racing29.400
25.Zdenek Chovanec
Charouz Racing System30.100
26.Nazim Azman
HitechGP
27.Rafael Villagomez
Van Amersfoort Racing
28.Roman Staněk
Trident
29.Juan Manuel Correa
ART Grand Prix
30.Franco Colapinto
Van Amersfoort Racing
Címlapkép forrása: FIA Formula-3
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.