🇵🇹 WTCR: Urrutia nyerte a Lynk belháborút Vila Realban, míg Michelisz közel volt a dobogóhoz!

Ugyan a várt eső elmaradt (bár a páratartalom nem kímélte a helyszínen levő Bence kollégánkat), és a futam is meglepően kultúrált módon futott le a hirhedt Vila reali aszfaltcsíkon- gyanúsan mindenki kímélte az autókat az esti versenyre – a Lynk&Co táborában kialakuló belső feszültség csak tovább fokozódott, közben pedig Michelisz Norbi is egy elé jó futamot teljesített.

A legnagyobb kérdés az volt a mai futam előtt, hogy az első két helyre kvalifikáló (Urrutia-Ehrlacher sorrendben) Lynk&Co táborban közbeszólnak-e a csapatutasítások??? És igen, végül használták a (rajongók körében) igen népszerűtlen megoldást, de nem abban a formában, mint arra a legtöbben számítottunk.

A rajt és az első körök meglepően simák voltak. Urrutia könnyedén megtartotta a vezetést francia csapattársa előtt, és az első helyen is maradt a joker körökig. Most abba ne menjünk bele, hogy a joker kör alapötlete mennyire valid vagy sem… Az alternatív nyomvonalas körből Ehrlacher jött ki jobban, aki így átvette a vezetést a félóra+1 kör hosszú verseny közepén, de Urrutiát nem tudta leszakítani magáról. Aztán jött az igazán váratlan (vagy nevezzük pozitívnak?): a csapat radion rászólt a címvédőre, hogy engedd szépen vissza magad elé Urrutiát, aki gyorsabb nálad, és megérdemelten vezette a futamot! Nos, Yann fiúnk hangján hallani lehetett, hogy nincs lenyűgözve, és még párszor vissza is szólt a csapatnak, hogy nyugi, elengedem, mindjárt… Végül szűk 10 perccel a leintés előtt teljesítette a (számára igencsak kellemetlen) manővert a francia, de ő sem volt rest, és a célvonalig kergette utána uruguayi csapattársát.

A gyanúsan nem túl boldog Ehrlacher a verseny után [fotó: Nagy Bence/Grand Prix Zóna]

Az 1-2 ellenére nem volt teljesen felhőtlen a svéd-kínai gárda napja. Yvan Muller már a verseny elején kihullott egy defekt miatt, míg Björk Bennani áldozata lett (erről kicsit később). A győztes duó mögött végigautózta a futamot a harmadik helyen Néstor Girolami. A hondás argentint idén mintha kicserélték volna csapattársával, Guerrierivel. Utóbbinak ma is elég peches futama volt, és a 14. helyről állt ki technikai gondokkal, miközben csapattársa még mindig bajnokesélyes.

Norbi jól járt a joker körrel, hiszen (ugyan messze volt ekkor már Girolamitól) átlépte Mat, és meg is tudta tartani a negyedik helyet a futam végéig, hiába támadta őt elég elhatározottan a kínai. A verseny végére pedig Girolami nyakára is ráestek. Amúgy a győztes duó és a hondás argentin mögött két nagy csoport alakult ki az üldözőbolyban. Norbiék, akik nyakára a futam végére Huffy is odaért, illetve a Björk-Bennani-Azcona és két Engstler Honda ötöse. Azcona, Björk és Bennani püfölték is elég rendesen egymást, aminek azt lett a vége, hogy 9 perccel a verseny vége előtt Björk a falban találta magát egy törött futóművel, részben a marokkóinak, de saját bevetődésének is hála. Ugyan Attika járt a legjobban kettőjük kakaskodásából, hiszen elő tudott lépni a hetedik helyre, de tette ezt egy sikánlevágással, így utólag kapott egy 5 másodperces büntetést, a 9. helyen befejezve a futamot.

A Björk-Azcona-Monteiro-Bennani-Tassi ötös csatájából a svéd jött ki legrosszabbul [fotó: Nagy Bence/Grand Prix Zóna]

A hetedik helyen végül a mindenben is érintett Bennani végzett, a bajnokságot vezető Azcona előtt, akinek az előnye 6 pontosra apadt a tabellán Urrutiával szemben. A top tízet Tassi és Berthon zárták.

A pontszerzők (lényegében aki célba ért): Urrutia-Ehrlacher-Girolami-Michelisz-Ma-Huff-Bennani-Azcona-Tassi-Berthon-Monteiro-Nagy-Coronel és a futamba végül visszaálló Muller

A részletes végeredmény

A második futam bő két órán belül (18:15-kor) rajtol magyar idő szerint.

Címlapkép: Twitter/Santiago Urrutia-Cyan Racing Lynk&CO
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.