F2: Tapasztalt versenyző érkezik a Camposhoz Ausztriában

Nyakfájdalmai miatt nem tud részt venni az F2-esek ausztriai fordulóján Ralph Boschung, a helyére pedig a spanyol Roberto Merhi érkezik.

Erősen kezdte az idei szezont Ralph Boschung, főleg az időmérőkön, illetve a futamok első etapjaiban mutatta meg, hogy bizony tud ő vezetni. Noha a versenyek végére rendszeresen elkoptatta a gumijait és visszaesett a rangsorban, egy harmadik és két negyedik helyet így is összekapart, ami messze a legjobb idénykezdete 2017 óta tartó Formula–2-es pályafutása során. A svájci pilótának azonban nyakfájdalmak miatt a barcelonai, a monacói és legutóbb a silverstone-i fordulót is ki kellett hagynia, és mivel nem javul az állapota, Ausztriában sem ül autóba. Mindezidáig a Campos Racing nem ültetett senkit a helyére, a Red Bull Ringen azonban ez megváltozik és lehetőséget kap a spanyol Roberto Merhi.

A 31 éves versenyzőt aligha kell bárkinek bemutatni, hisz tartalmas pályafutáson van túl. 2011-ben megnyerte a Formula–3-as Euroszériát, majd a Német Túraautó-bajnokságban eltöltött két eredménytelen szezon után a Formula Renault 3.5 Series-be ment, ahol rögtön 3. lett összetettben. Ekkor már a Caterham Forma–1-es csapatának tesztpilótája volt, a következő évben pedig a Manor istálló színeiben élesben is bemutatkozhatott. Csapattársától, Will Stevenstől rendre elmaradt, és végül nem is versenyezte végig a szezont, év közben több alkalommal Alexander Rossi ugrott be a helyére. A szezont végül az összetett 19. helyén zárta, legjobbja a silverstone-i 12. hely volt.

Legutóbbi Formula–2-es futamán Merhi 3. lett Abu Dhabiban [kép forrása: Roberto Merhi hivatalos Twitter oldala]

A Forma-1 után a hosszútávú versenyzésben próbált szerencsét, megfordult az endurance-világbajnokságon, az Európai- és Ázsiai Le Mans-szériákban és a GT World Challenge Australia sorozatokban is, jelenleg pedig Japában, a Super GT-ben versenyez. Közben belekóstolt a Formula–2-be is, igaz, csak beugróként: 2017-ben év elején a Campos igazolta le egy fordulóra, majd a szezon végén az azóta megszűnt Rapax csapattal teljesített három hétvégét, a következő idényben pedig az MP Motorsporttal versenyzett, nyolc fordulót követően azonban szerződést bontott a holland istállóval és visszatért a Camposhoz. Két csonka idénye során kettő alkalommal állhatott fel a dobogóra.

Merhi szerződtetését a hírek szerint maga Boschung javasolta a csapatnak.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.