WEC hírcsomag: Kihagyja Fujit a Glickenhaus, alakul a Ferrari hypercar felállása!

Miközben Monzában versenyzik az endurance vb. mezőnye, a Glickehaus és Ferrari háza tájáról is érdekes hírek érkeztek!

Amint azt sejteni lehetett, a Glickenhaus kihagyja a szeptemberi Fuji 8 órást, de visszatérhetnek a bahreini szezonzáróra. A döntésnek anyagi okai vannak, és Jim Glickenhaus úgy nyilatkozott, hogy sosem volt tervben, hogy idén elutaznak Japánba, csak vártak az FIA eredeti döntésének (aki Le Mans-ban indulni akar, teljes szezont kell futnia) lazítására. A helyzet picit vicces is, hiszen Le Mans lejárta után kvázi már senki sem kötelezheti őket az indulásra, de a szövetség végül hivatalosan is “szemet huny” a kihagyott forduló miatt.

Glickenhausékat régóta akadályozzák az anyagi nehézségek. Ügyfélautót nem tudtak eladni, és a szponzorok sem hemzsegnek náluk- bár most Monzára kimondottan sok matrica került az immár kék autóra. Elvileg jövőre is maradnának a bajnokságban, és ehhez egy új finanszírozási módon dolgoznak (Jim bá’ szerint két párhuzamos megoldáson), de ha a szívünkre tesszük a kezünk, jó kérdés, hogy pár Porschével az LMH/LMDh mezőnyben már megéri-e indulniuk. 🤔


Amint a fenti cikkből is olvashatjátok, a Ferrari sportautó részlegét vezető Antonello Coletta arról beszélt, hogy a 2023-as versenyzőiket a jelenlegi GTE Pro/Am programból választják majd ki. A program jelenlegi gyári versenyzői Alessandro Pier Guidi, James Calado, Miguel Molina, Antonio Fuoco, Davide Rigon, Nicklas Nielsen, Daniel Serra, Alessio Rovera és Andrea Bertolini (Sam Bird már csak beugró néhanapján). A veterán Giancarlo Fisichella, Olivier Beretta és Toni Vilander trió (azon túl, hogy versenyeznek még a márka színeiben), nagyköveti pozíciókat töltenek be. A hypercart eddig Rigon, Bertolini, Pier Guidi és Nielsen tesztelték.

Előbbi kettes kapta meg először, és ők is töltöttek vele a legtöbb időt a pályán a tapasztalatukból kifolyólag. Bár én nem hinném, hogy Bertolini a kiválasztott 6 pilóta között lesz, hiszen lassan súrolja az ötvenet. Coletta arról is beszélt, hogy pár újabb fioranoi tesztnap után, olyan 15-20 nap múlva egy komolyabb versenypályára teszik át az autót.

A hír első felének gyanúsan Callum Ilott, Antonio Giovinazzi (már ha nem igazak a pletykák és Olasz Jézinek nem lesz jövőre újra F1-es ülése) és Robert Shwartzman örülnek a legkevésbé.

A monzai WEC forduló első szabadedzését amúgy pont az emlegetett Glickenhaus nyerte meg. A részletes eredményeket itt találjátok.

Címlapkép: Scuderia Cameron Glickenhaus/Dutch Photo Agency
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.