🇦🇹 F2: Armstrong simán nyerte az igencsak lapos futamot

Az F3-as verseny, Porsche-szuperkupa és F1-es sprintfutam után, a nap utolsó eseményeként a Formula-2 mezőnye is megmérettetett a Red Bull Ringen, Marcus Armstrong pedig egy sima győzelmet szerzett a közepesen lapos versenyen.

A szériában tegnap első pole-pozícióját szerző Frederik Vesti nem volt éppen meghatározó arca a fordított rajtrácsos futamnak (Fittipaldival csatázgatott a top 10 végén), az új-zélandi Marcus Armstrong viszont annál inkább! A kiwi hibátlanul elrajtolt Théo Pourchaire elől, és hátra sem nézett a futam végéig!

Honfitársa, Liam Lawson már ennél kevésbé örült. A Carlin versenyzője a rajtrácson ragadt, és be kellett tolják a boxba. Ugyan a mezőny után tudott eredni és előzni is párat, az autója ismét megadta magát a 13. körben, a futam egyetlen VSC-fázisát eredményezve. Az időmérőn meglepően erős, hetedik helyet szerző – és éppen eltiltása után visszatérő – Amaury Cordeel már a rajtnál 7 helyet veszített, a futam utolsó felében pedig a pályalevágások miatti, 5 másodperces büntetésekkel megszórtak egyike volt.

Armstrong amint feljebb is írtam, végig vezette a futamot, és ugyan nem nyert egy óriási előnnyel, győzelmét ma senki sem fenyegette. Mögötte a futam első felében vígan autózott Pourchaire, az utolsó körökre viszont meggyűlt a baja az egyre gyorsabb Jack Doohannel, aki a verseny első harmadában a bajnokságot vezető Drugovich támadásai ellen védekezett, majd a brazilt lerázva Pourchaire után eredt, de nem tudta megelőzni a franciát.

Ami a dobogó alatti helyeken zajló csatákat illeti, Jüri Vips egy darabig Richard Verschoor szemét is kivédekezte az ötödik helyért, majd az utoló körökre a hollandnak kellett hátrafelé néznie, hiszen teljesen a nyakára esett Logan Sargeant, magával hozva Iwasat is. Előzni viszont ők sem tudtak- és ez volt a futam egyik rákfenéje.

Nem zárt egy jó napot a Prema. Az olaszok két versenyzője, Hauger és Daruvala egymást püfölték a 10-11. helyeken, és hat futam óta először maradt le a csapat a pontszerzésről.

Ugyan több versenyzőt is utolért a futam alatt a technika ördöge (Sato az első körökben állt ki, Bolukbasi a kilencedikben járta meg a sódert, Merhi pedig a futam legvégén kellett feladja a körözést), Lawson esetét leszámítva semmi sem igazán zavartatta a versenyzést, ami ennek ellenére elég lapos volt. Gyanúsan a fiúk kímélték az autókat a holnapi, fő futamra.

A pontszerzők: 🏆Armstorng🥈Pourchaire🥉Doohan-Drugovich-Vips-Verschoor-Sargeant-Iwasa

A futam részletes végeredménye

Ugyan Drugovich ismét pontokat veszített Pourchaire-rel szemben, a brazil így is egy nagyon kényelmes, 40 egységes előnnyel vezeti a bajnokságot, és várja a holnapi fő futamot. Armstrong győzelmével feljött ugyan a bajnoki ötödik helyre, de fele annyi pontja sincs mint Drugovich-nak, szóval számára (nagyon) maximum egy év végi bronz jöhet össze- amiben én nem igazán hiszek.

Folytatás holnap reggel az F3-as futammal, fél kilenc után, amit az F2-es verseny követ picivel tíz óra után.

Címlapkép: Twitter/FIA Formula 2
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.