Megbüntették Sebastian Vettelt

Felfüggesztett pénzbírságot róttak ki Sebastian Vettelre, miután nem megfelelő magatartást tanúsított az Osztrák Nagydíj egyik versenyzői értekezletén.

Az FIA a szombati sprint után idézte be az Aston Martin versenyzőjét egy meghallgatásra. A német pilóta az Osztrák Nagydíj versenyzői eligazítását engedély nélkül hagyta el, valamint nem megfelelő módon kommunikált. A döntés értelmében Vettel 25 ezer eurós pénzbírságot kapott, aminek befizetési kötelezettségét a szezon végéig felfüggesztették.

„A pilóták nem távozhatnak az értekezletről szabadon, amikor akarnak, mivel ez megsérti a részvételi kötelezettséget. A Forma–1-es pilóták példaképek szerte a világon, Vettel pedig viselkedésével a felügyelők szerint nem felelt meg ennek a normának” – olvasható az FIA indoklásában.

Az is kiderült, hogy Vettel lelépését követően személyes találkozót kezdeményezett a versenyigazgatóval, melynek során egy rendkívül tartalmas és konstruktív beszélgetést folytattak le, valamint a négyszeres világbajnok elnézést is kért viselkedése miatt. Mindezeket enyhítő körülményként vették figyelembe. A hírek szerint egyébként azt követően szabadultak el Vettel indulatai, hogy George Russell, a GPDA igazgatója egy állandó versenyigazgató alkalmazását és következetesebb versenybírói ítéleteket követelt, de ez már egy másik történet.

Címlapkép forrása: Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.