Megunta a Formula–E-t és visszatérne a hosszútávú versenyzéshez Alexander Sims

Négy, a Formula–E-ben eltöltött idény után végérvényesen motivációját veszítette Alexander Sims, ezért a következő évtől szeretne visszatérni az endurance versenyzéshez.

Sims 2012-ben, az Európai Le Mans-szériában kezdett versenyezni a különböző endurance kategóriákban. Ezt ötvözte időnként az együléses versenyzéssel, de a szívéhez mindig is a sportautók álltak közelebb. 2014-ben az Ecurie Ecosse BMW Z4 GT3-as autójával versenyzett a brit bajnokságban, majd 2016-ban a Rowe Racinggel húzott le egy szezont a Blancpain GT Series Sprint Cup-ban. Az IMSA-ban a BMW gyári csapatának színeiben próbálhatta ki magát 2017-ben, közben pedig a Formula–E-be igazolt, ahol előbb a BMW-Andretti, majd a Mahindra pilótája lett. Az idei Le Mans-i 24 órás versenyen a GTE Pro kategória győzelméért küzdött a Corvette-tel, álmainak egy lekörözött autóval való ütközés vetett véget.

„Soha nem éreztem magam 100%-osan kényelmesen a Formula–E-s autóval” – mondta Sims a Motorsport.com-nak. „Csak egy idő után feltűnt, hogy egy kicsit elveszettnek érzem magam az összes versenynapon, és őszintén szólva szerintem sokan így éreznek rajtam kívül is.”

„De jövőre visszatérek az endurance versenyekhez, ez pedig egy sokkal jobban ismert dolog számomra. Sokkal kényelmesebben érzem magam, jobban bízom magamban. Általában úgy tűnik, hogy a teljesítményem is jobb a többiekhez képest, mint amit a Formula–E-ben el tudok érni egy egész szezon folyamán. Nincsenek már hátra éveim a versenyzésből, nem a húszas éveim elején járok már. Emiatt is döntöttem úgy, hogy arra koncentrálok, amit vezetési és sportszempontból a legjobban élvezek.”

„Sajnálom, mert nyilvánvalóan szeretem mindazt, amit a Formula-E nyújt. Nagyon szenvedélyes vagyok az elektromos autók és általában a fenntarthatóság iránt, szóval ideális lett volna, ha a sportszempontból jobban passzol hozzám a széria, azonban szembesülnöm kellett a valósággal és most itt az idő, hogy változtassak. Még semmi sem rendeződött a következő évre, nem arról van szó, hogy már találtam is ülést magamnak. A Formula–E-ből való távozás mellett kizárólag személyes okok miatt döntöttem.”

Címlapkép forrása: Mahindra Racing hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.