🇫🇷 F2: Lawson kemény előzésekkel vette el a győzelmet Daruvalától, Armstrong elbénázta a dobogót a végén

Többeknek is elég nehezen kezdődött a verseny: Richard Verschoor és Clément Novalak is a rajtrácson ragadt a felvezető kör elején, de a tegnapi időmérőn technikai gondokkal bajlódó Enzo Fittipaldi is velük együtt csak a bokszból indulhatott.

A lámpák kialvásánál egyértelműen a belső ívről rajtolók jöttek el jobban. Ennek köszönhetően Jehan Daruvala megtartotta a vezetést, Marcus Armstrong pedig lerajtolta Liam Lawson-t. A Red Bull új-zélandiját majdnem Felipe Drugovich is megelőzte, legalábbis beeresztette mellé az autót, de Lawson keményen megtartotta a helyét.

A folytatásban is a Carlin versenyzője maradt a rivaldafényben, ugyanis néhány körrel később nagyon agresszíven támadta meg Armstrongot. Igazi kerék a keréken csatát vívtak egymással, mintha csak a Toyota Racing Series 2019-es szezonzáróját láttuk volna ismétlésben. Ahogy akkoriban, úgy Lawson végül ezúttal is megelőzte honfitársát, a Hitech versenyzőjének pedig hátrafelé kellett figyelni, mert ott nézelődött már Theo Pourchaire is.

Daruvala bár kiépített egy nagyjából két másodperces előnyt, de ezt Lawson a folyamatos leggyorsabb körökkel elkezdte ledolgozni.

Ez a különbség aztán teljesen elfogyott, köszönhetően Fittipaldinak, aki a Mistral-egyenes sikánjánál találta el Roberto Merhit. A brazil kiforgott, Amaury Cordeel pedig már nem tudta elkerülni, lebontotta a Charouz első szárnyát és jobb első felfüggesztését, jött is a biztonsági autó.

Daruvala nagyon hamar rálépett a gázra az újraindításnál, gyakorlatilag három kanyarral a célegyenes előtt. Lawson igyekezett magát egy másodpercen belül tartani az indiaihoz, hátrébb Drugovich szorongatta Pourchaire-t, de előzésre nem került sor.

Az első DRS nyitási lehetőségnél még csak lopta a távolságot, a következő körben viszont Lawson beakasztotta a húskampót és teljesen ráesett a Mistral-egyenesben. A külső íven mélyen fékezett és körbeautózta Daruvalát. Egy kicsit összeértek ugyan, de nem sérült egyik autó sem. Az új-zélandi ezután sikeresen meglépett a többiektől, az indiaira pedig megjött a másik kiwi.

Armstrong is aztán megpróbálta az előzést, de ő a belső ívet választotta. A Hitech-es azonban elmérte a féktávot, lecsúszott az ívről és szó szerint kitolta a pályáról Daruvalát. Az indiai visszajött a második pozícióba, mögöttük pedig a lehetőségre próbált lecsapni Pourchaire, aki aztán lenyomta az új-zélandit, feljőve ezzel a harmadik helyre.

Arsmtrongot utána teljesen bedarálták, majd ha ez nem lett volna elég, még a saját csapattársa, Jüri Vips is kitette őt az utolsó kanyarban. Ők már Bakuban is találkoztak, de ez most azért elég erős volt, vizsgálják is az incidenst.

Lawson ebből mit sem érzékelt, nagy előnyt kiépítve megnyerte a versenyt. Nagy szüksége volt már erre a sikerre a Red Bull juniorjának, hiszen legutóbb március végén nyert Dzseddában. Talán ez a verseny ismét megadja majd a lendületet és hasonlóan impresszíven folytathatja, mint ahogy elkezdte az évet.

Daruvala behozta másodiknak az autót, a harmadik helyezett Pourchaire pedig nagyon boldog lehetett, hiszen hazai közönség előtt állhatott dobogóra.

Sprint verseny végeredménye:

1.Liam Lawson
Carlin101
2.Jehan Daruvala
Prema Powerteam3.2008
3.Theo Pourchaire
ART Grand Prix4.5006
4.Felipe Drugovich
MP Motorsport4.8005
5.Jack Doohan
UNI-Virtuosi5.7004
6.Jüri Vips
HitechGP7.0003
7.Frederik Vesti
ART Grand Prix7.9002
8.Ayumu Iwasa
DAMS8.2001
9.Marcus Armstrong
HitechGP9.400
10.Logan Sargeant
Carlin9.600
11.Marino Sato
UNI-Virtuosi10.500
12.David Beckmann
Van Amersfoort Racing10.900
13.Dennis Hauger
Prema Powerteam12.400
14.Calan Williams
Trident12.500
15.Cem Bolukbasi
Charouz Racing System15.800
16.Roy Nissany
DAMS16.500
17.Clement Novalak
MP Motorsport16.600
18.Olli Caldwell
Campos Racing17.300
19.Roberto Merhi
Campos Racing
20.Richard Verschoor
Trident
21.Enzo Fittipaldi
Charouz Racing System
22.Amaury Cordeel
Van Amersfoort Racing

A vasárnapi főverseny holnap 9:35-kor rajtol, Logan Sargeant lesz a pole-ban.

Címlapkép forrása: Formula-2.com

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.