🇫🇷 F2: Iwasa fölényes győzelmet aratott az eseménytelen főversenyen

Meglehetősen lapos, eseménytelen versenyt láthattunk Le Castellet-ben, Ayumu Iwasa győzelméhez pedig egy pillanatig sem férhetett kétség.

Logan Sargeant kezdhette a pole-pozícióból a vasárnap délelőtti Formula–2-es főversenyt Le Castellet-ben, a meleg időjárási körülmények pedig előrevetítették a magas gumikopást, ezzel együtt pedig egy érdekes taktikai csatát és egy izgalmas futamot. A rajtot a 3. helyről induló Jack Doohan kapta el a legjobban, aki a teljes első sort lerajtolta és az élre tört. Mögé Ayumu Iwasa zárkózott fel, a japán pedig a Mistral-egyenesben lévő sikánnál meg is előzte ellenfelét, ezzel átvéve a vezetést. Hátrébb Marino Sato forgott meg, Dennis Hauger pedig ütközött Marcus Armstronggal, sőt még David Beckmann is belekeveredett, így jöhetett a biztonsági autó.

Az 5. körben indult újra a futam, a 7-8. helyeken történt is egy pozíciócsere Liam Lawson és Felipe Drugovich között (a bajnoki éllovas alternatív stratégiával próbálkozott, keményeken rajtolt), ezt leszámítva azonban egy nagyon nyugodt restart volt. A 10. körtől a lágyakon rajtolók megkezdték a kerékcseréket, Vips kiállását szokás szerint elrontották, de nála is pechesebb volt Sargeant, akinek lefulladt az autója és nem is tudták újraindítani. A Williams akadémistája így a 3. helyről feladta a futamot.

A 14. kör végén érkezett a vezető Iwasa és a második Vesti is, ekkor a tegnapi sprintfutamot megnyerő Lawson került az élre. Miután rendeződtek a sorok, Iwasa visszakerült az első helyre, mögötte Pourchaire, Doohan és Vesti következtek. A 19. körben Doohan megpróbálkozott Pourchaire megelőzésével, azonban elmérte a féktávot, megpördült és bukott egy helyet, így a két ART-s autó állt be a 2-3. helyre. Eközben mögöttük zárkózott Drugovich, és az utolsó körökben végül meg is előzte az abroncsait teljesen leíró Doohant.

Iwasa viszont teljesen érinthetetlennek bizonyult, folyamatosan futotta az egyéni legjobb köröket és végül több mint nyolcmásodperces előnnyel szerezte meg első Formula–2-es futamgyőzelmét! Pourchaire bejött másodiknak, Drugovich pedig a végére teljesen utolérte Vestit, de előzni már nem maradt ideje. Doohan végül az 5. helyen fejezte be a versenyt, mögötte két Red Bull junior, Lawson és Daruvala következtek.

Richard Verschoor autója az utolsó körre fordulva gyulladt ki, így végül Roy Nissany lett a nyolcadik, de az izraelit egy hellyel visszasorolták, mert volt egy ötmásodperces büntetése. Ez sem kis teljesítmény, tekintve, hogy a mezőny végéről rajtolt! Nissany büntetésével Novalak örökölte meg a 8. helyet, az utolsó pont pedig Enzo Fittipaldié lett.

A tabellán Drugovich 173 ponttal továbbra is vezet, Pourchaire-nek 134 pontja van, Sargeantnek maradt 118.

A bajnokság szünet nélkül folytatódik a Hungaroringen.

Címlapkép: Formula Motorsport Limited
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.