F3: Oliver Goethe versenyez a sérült Hunter Yeany helyén a Hungaroringen

Az Euroformula Open összetett értékelését óriási előnnyel vezető Oliver Goethe a Hungaroringen debütálhat az FIA F3-ban.

Az Angliában született, de dán-német kettős állampolgár Goethe az Euroformula Open idei tizennégy futamából nyolcat nyert meg a domináns Motopark istálló színeiben, a Hungaroringen pedig megejtheti debütálását az FIA F3-ban is. A 17 éves versenyző a Campos Racinghez ugorhat be Hunter Yeany helyére, aki Ausztriában egy versenybaleset következtében eltörte a bal csuklóját.

„Rendkívül izgatott vagyok, hogy ezen a hétvégén debütálhatok az FIA F3-ban a Campos Racinggel. Alig várom, hogy kipróbálhassam az autót és versenyezzek a legjobbak között. Nagyszerű tanulási élmény lesz, és a lehető legtöbbet fogom kihozni belőle” – fogalmazott Goethe.

A brit dán német monacói pilóta néhány hete versenyzett a Hungaroringen az Euroformula Opennel, ekkor egy győzelmet és egy 3. helyet szerzett. Elmondása szerint jövőre szeretne magának teljes szezonos ülést találni az F3-ban, de a Formula–2-re még nem érzi késznek magát.

Címlapkép: Fotospeedy
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.