🇭🇺 W Series: Megszakadt Chadwick sorozata, Alice Powell győzött a Hungaroringen

Zsinórban öt diadal után Jamie Chadwick meg kellett elégedjen a 2. hellyel, a W Series hungaroringi futamát ugyanis Alice Powell nyerte meg.

Egy héttel a franciaországi fordulót követően a Hungaroringre látogattak a világ leggyorsabb lányai. A pole-pozíciót Alice Powell szerezte meg, mellőle Beitske Visser rajtolhatott a szombati futamon, míg a bajnoki tabellát óriási előnnyel vezető Jamie Chadwick csak az ötödik rajtkockába parkolhatott le. A verseny rajtja előtt óriási eső árasztotta el a Hungaroringet, az aszfalt több helyen nagyon csúszós, nedves volt, így a versenyirányítás úgy döntött, hogy a futam a Safety Car mögött kezdődik meg. Egyeseknek még ez a tempó is túl gyors volt, Nerea Martí ugyanis majdnem a biztonsági autó mögött is kicsúszott.

Az újraindítást követően Chadwick gyorsan feljött egy helyet, miután Nerea Martí túl szélesen vett egy kanyart, sőt a spanyol mellett még Abbi Pulling is el tudott menni. Nemsokára ismét Martí került a figyelem középpontjába, ezúttal saját csapattársával, Belén Garcíával ütközött össze az 5-ös kanyarban. Emiatt mindketten hátraestek a mezőnyben.

Eközben Chadwick sem szórakozott: a következő körben megelőzte Marta Garcíát a 3. helyért, a spanyolra pedig megérkezett Pulling, Kimiläinen és Hawkins is. Az Aston Martin szimulátorosa hamarosan átvette Kimiläinentől a 6. helyet, majd amikor a finn megpróbált visszaelőzni, ők is ütköztek. Hawkins visszacsúszott, de tudta folytatni, míg Kimiläinen visszatért a boxba és feladta a futamot.

Féltáv után Bianca Bustamante kiesése miatt volt rövid ideig sárga zászló, majd beküldték a biztonsági autót, miután a fülöp-szigeteki elzárta a boxbejáratot. Chadwick ekkorra már Vissert is megelőzte, az újraindítást követően a leintésig viszont már csak alig négy perc maradt, ami elégnek bizonyult, hogy Powell megtartsa vezetését. A brit így idén először, W Series pályafutása során pedig összesen ötödször győzött, és bár Chadwick ezúttal “csak” 2. lett, nem kérdés, hogy ezen a futamon is ki volt a leggyorsabb.

Az eredményeknek köszönhetően Powell és Visser holtversenyben, 68-68 ponttal állnak a tabella 2-3. helyén a 143 pontos Chadwick mögött, Pulling 65-tel visszaesett a 4. helyre.

A bajnokság most hosszú pihenőre vonul, folytatás október 2-án, Szingapúrban!

Címlapkép forrása: W Series hivatalos honlapja
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.