A Honda 2025-ig a Red Bull partnere marad

A Honda 2025 végéig fenntartja a Red Bull Racing F1-es erőforrásainak technikai támogatását, miután a két fél új megállapodást írt alá.

A Red Bull Racing hivatalos közleményben jelentette be, hogy 2025 végéig meghosszabbították együttműködésüket a Honda versenytevékenységekért felelős szervezetével, a Honda Racing Corporationnel (HRC), amely így további három évig fenntartja együttműködését a Red Bull Powertrainsszel.

A Honda 2021 végén vonult ki hivatalosan a Forma–1-ből, azonban hozzájárult a Red Bull Powertrains létrehozásához azzal, hogy technikai segítséget nyújt a Red Bull Racing és a Scuderia AlphaTauri által használt erőforrások működtetéséhez. Az együttműködés sikeresnek bizonyult, hiszen a Red Bull mindkét világbajnokságot vezeti, ennek eredményeképp pedig a HRC úgy döntött, 2025-ig fenntartja az RBPT támogatását.

„Megállapodtunk abban, hogy továbbra is támogatjuk a Red Bull Powertrainst a Forma–1-ben a HRC-n keresztül, miután a Red Bull kérte, hogy hosszabbítsuk meg jelenlegi megállapodásunkat. Ezt a HRC a meglévő erőforrásain belül teljesíteni tudja. Ismét arra fogunk törekedni, hogy a technológiák és a munkaerő fejlesztésére fordítsuk a motorsport csúcskategóriájában gyűjtött tapasztalatainkat” – fogalmazott Koji Watanabe, a HRC elnöke és a Honda kommunikációs igazgatója.

Címlapkép forrása: Oracle Red Bull Racing hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.