A Cyan Racing visszalépett a teljes hátralévő szezontól

A Lynk & Co Cyan Racing csapata bejelentette, hogy a Goodyear abroncsaival kapcsolatos biztonsági aggályok miatt azonnali hatállyal felfüggeszti WTCR-programját.

Miután a májusi, nürburgringi futamokat biztonsági okok miatt törölték, a Lynk & Co mind az öt autóját kivonta a vallelungai hétvégéről, ugyancsak a gumik miatt. Az olasz futamok az öt svéd kínai autó nélkül is lementek, de a számos defekt és gumiproblémák gyakorlatilag kivájták az utolsó léket a WTCR amúgy is süllyedő hajóján. A hétvégét követően a Cyan Racing azonnali intézkedésre szólította fel a WTCR-t, de miután nem sikerült megoldást találni a problémára, az a döntés született, hogy a csapat idő előtt befejezi a szezont. Így tehát 2022-ben biztosan nem lesz címvédés a Túraautó-világkupán, Yann Ehrlacher két idény után átadja valaki másnak a koronát.

„Olyan gumi van, ami nem tud alkalmazkodni a BOP és a kompenzációs súlyok változásaihoz, márpedig általában mi futunk a legnehezebb autóval. Ennek eredményeképpen pilótáink nagy sebességnél történő abroncshibáknak és ütközéseknek vannak kitéve, ami miatt egyszerűen lehetetlen, hogy a Cyan Racing biztonságosan folytassa a szezont” – fogalmazott a Cyan Racing sportigazgatója, Fredrik Wahlén.

„Ez a legnehezebb döntés, amit valaha meghoztunk, mivel a Cyan Racing minden egyes tagja azért van itt, hogy nyerjen, és sok mindent feláldozott azért, hogy eljussunk oda, ahol most tartunk. A jelenlegi körülmények között azonban nem versenyezhetünk biztonságosan, márpedig a biztonság az első számú prioritásunk. Szeretnénk megköszönni az FIA-nak a támogatást a nehéz körülmények között.”

A Lynk & Co anyacége, a Gelly motorsport programjának vezetője, Alexander Murdzevski Schedvin ugyancsak sajnálatát fejezte ki, egyúttal megköszönte az FIA közreműködését.

„Ez egy hosszan tartó és hihetetlenül frusztráló helyzet volt a csapat, a pilóták, a kereskedelmi partnerek és a szurkolók számára, ami fokozatosan kiszorított minket a bajnokságból. Nagyon hálásak vagyunk az FIA-nak a megoldás megtalálása érdekében tett erőfeszítéseiért, de sajnos a WTCR érdekelt feleinek közös erőfeszítése sem tudott kielégítő megoldást nyújtani arra, hogy a Cyan Racing biztonságos módon részt vehessen a WTCR-ben” – mondta.

A Cyan Racing visszalépése azt jelenti, hogy a hétvégén mindössze 12 autó fog versenyezni.

Címlapkép: Frederic Le Floc’h / DPPI Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.