Norman Nato versenyez a sérült Sam Bird helyén Seoulban

Nem vehet részt a szezonzárón Sam Bird, így Lucas di Grassi marad az egyetlen, aki a Formula-E történetének összes futamán rajthoz áll.

Sam Bird a londoni hétvége második futamának első körében szenvedett kézközépcsonttörést, ennek ellenére végigment a versenyen, sőt még pontokat is szerzett. A hétvégét követően azonban kiderült, hogy a brit pilóta végtagját műteni kell, ami miatt nem tud részt venni a seouli szezonzárón. Helyére a csapat hivatalos tartalékversenyzője, Norman Nato ugrik majd be.

Nato tavaly teljesítette első szezonját a Formula–E-ben a Venturi csapatával, ami vegyes érzelmekkel zárult. Megnyerte ugyan a berlini szezonzáró futamot, de ezzel együtt is csak a 18. helyen végzett összetettben, miközben csapattársa, Edoardo Mortara a bajnoki címért küzdött és arról mindössze hét ponttal maradt le. A 2022-es évadra nem kapott ülést, helyette a Jaguar tartalékosa lett, Bird sérülésének köszönhetően pedig az egész idény első pilótacseréje fog bekövetkezni.

„Rendkívül csalódott vagyok, hogy nem vezethetek a szezon utolsó két fordulójában Seoulban, különösen azért, mert ez lett volna a 100. versenyem a Formula–E-ben. A következő heteket a bal kezemen végzett műtét utáni lábadozással kell töltenem, így teljesen alkalmas vagyok a tesztelésre és a következő szezonra is. Bízom Normanben, hiszen futamgyőztes, biztos vagyok benne, hogy remek pontokat hoz majd a Jaguarnak” – fogalmazott Bird a közösségi oldalain.

Címlapkép forrása: Jaguar TCS Racing hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.