Piastri kedvéért félreállítaná Ricciardót a McLaren

Folytatódik a Piastri–McLaren história: sajtóértesülések szerint a McLaren hivatalosan közölte Daniel Ricciardóval, hogy év végén felbontják a szerződését.

Daniel Ricciardo 2020-ban – amikor még a Renault-nál versenyzett – kötött hároméves szerződést a McLarennel, amely a 2023-as idényre még érvényes. Mivel Lando Norrisszal hosszú távra kötöttek megállapodást, látszólag tiszta a csapat helyzete jövőre, azonban sajtóhírek szerint a néhány héttel ezelőtt eredetileg tartalékpilótának leigazolt Oscar Piastrinak inkább versenyzési lehetőséget szeretnének biztosítani, ennek érdekében pedig Ricciardót kivásárolnák érvényes szerződéséből.

A Motorsport.com úgy tudja, a csapat már közölte is Ricciardóval, hogy év végén felbontják a szerződését, helyette pedig felajánlottak neki egy helyet a Formula–E-ben, az ausztrál pilóta azonban ezt nem fogadta el, mert mindenképpen a Forma–1-ben szeretne maradni.

Az Alpine néhány nappal ezelőtt jelentette be Oscar Piastri szerződtetését a 2023-as idényre, a korábbi Formula–2-es bajnok azonban ezt cáfolta, mondván, hogy a csapat a közleményt az ő tudta és hozzájárulása nélkül tette közzé, és nem fog az Alpine-nál versenyezni jövőre. Azóta kiderült, hogy a McLaren már hetekkel ezelőtt elkezdte vizsgálni Piastri szerződtetésének lehetőségét, Ricciardo pótlására megoldást keresve.

A rendelkezésre álló információk szerint az a tény, hogy Piastri kihátrálhat az Alpine-nal kötött megállapodásából, azon alapszik, hogy a 2023-as idényre szóló szerződését valójában soha nem kötötték meg megfelelően. Az ügy elvileg a Forma–1-es szerződések jogszerűségével foglalkozó szervezet, a Contracts Recognition Board elé fog kerülni, bár a Motorsport.com szerint az is kérdéses, hogy az Alpine egyáltalán megbízta-e a CRB-t a 2023-as szerződés vizsgálatával.

Ricciardo számára az elsődleges opció éppen az Alpine lehet, bár biztosan nem lendíti majd előre a felek tárgyalásait, hogy az ausztrál annak idején elhagyta a csapatot a McLarenért, holott hosszú távra terveztek vele. Opció lehet még a Haas, amennyiben Mick Schumacher valóban távozna, bár a hírek szerint a Ferrarinak elég határozott elképzelése van, hogy ebben az esetben ki ülne Kevin Magnussen mellé.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.