Lucas di Grassi lesz a Mahindra másik versenyzője jövőre

A 2017-es bajnok Lucas di Grassi veszi át a távozó Alexander Sims helyét a Mahindra csapatánál jövőre, míg Oliver Rowland változatlanul a felállás tagja marad.

A brazil pilóta az első pillanattól fogva a Formula-E része: ő nyerte a széria történetének legelső futamát Pekingben, és azóta is ő az egyetlen, aki valamennyi versenyen rajthoz állt. Korábban hét szezont húzott le az Abt Schäffler Audi csapatánál, majd a németek kivonulásával átpártolt a Venturihoz, a Gen3-éra első évében viszont már a Mahindrát fogja erősíteni.

„A Mahindrához való csatlakozás új kihívást jelent a karrieremben, az pedig időzítés nem is lehetne jobb, ugyanis a Gen3 bevezetésével az összes csapat a nulláról indul. A korábbi hétéves kapcsolatom az Abt Sportsline-nal – melynek során megnyertük a bajnokságot – jó ugródeszkát ad nekünk, hiszen ez a csapat is a Mahindra ZF-hajtásláncait fogja használni, valamint megmarad a mérnökökkel való szoros kapcsolat is. A rövid távú cél a versenyek megnyerése, hosszú távon pedig az, hogy a Mahindra Racing világbajnoki címet nyerjen, és világszerte az elektromos versenyzés ikonjává váljon. Egy izgalmas és fenntartható jövőt építünk együtt” – fogalmazott di Grassi.

Címlapkép forrása: Lucas di Grassi hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.