Sacha Fenestraz vasárnap debütál a Formula–E-ben

Megsérült a Seoul E-Prix szombati futamán Antonio Giovinazzi, aki emiatt nem állhat rajthoz a holnapi szezonzárón. Ha gonosz lennék, mondhatnám, hogy sokat nem veszítünk vele…

Egy nappal korábban véget ért Antonio Giovinazzi első Formula-E idénye, miután egy futam közben elszenvedett sérülés miatt nem tud részt venni a Seoul E-Prix vasárnapi szezonzáróján. Az olasz pilóta helyére a Jaguar tesztpilótája, Sacha Fenestraz ugrik be a Dragon-Penske Autosporthoz, ami már a második, sérülés miatti pilótacsere lesz a hétvége folyamán. Giovinazzi a hírek szerint egy António Félix da Costával történt ütközés következtében sérült meg, tünetei pedig súlyosbodtak, miután később még Alexander Simsszel is koccant.

Giovinazzit az ütközés után először a pálya egészségügyi központban kezelték, a futamot követően bekötözött kézzel láthatták őt a szurkolók. Ezután átszállították egy helyi kórházba, ahol átvizsgálták, és kiderült, hogy a sérülés komolyabb, mint elsőre tűnt. A The Race úgy tudja, hogy a Dragon szombat este az Envision és a Jaguar tartalékpilótáit, Tom Blomqvistot és Sacha Fenestraz-t is megkereste, és amíg a brit-svéd kizárta egy másik csapathoz való beugrás lehetőségét, addig a Jaguar felmentette Fenestraz-t, a francia-argentin kettős állampolgár pilóta így a Dragon-Penske színeiben debütálhat vasárnap.

Giovinazzi Formula-E karrierje ezzel egy időre biztosan véget ért, ami érthető is, hiszen a versenyek több mint felén kiesett, egyetlen egy pontot sem szerzett, legjobb eredménye egy monacói 16. hely. Az olasz pilóta a hírek szerint a Ferrari Hypercar-programjában kap helyet jövőre, míg a helyére most beugró Fenestraz-t várhatóan napokon belül bejelenti a Nissan a 2023-as idényre.

Címlapkép forrása: Sacha Fenestraz hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.