António Félix da Costa lesz Pascal Wehrlein csapattársa a Porschénél jövőre

A Porsche bejelentette, hogy a 2020-as bajnok da Costa érkezik a WEC-be visszatérő Lotterer helyére a Gen3-éra első évében!

„Nagyon várjuk, hogy együtt dolgozhassunk Antónióval. Különféle versenysorozatokból ismerem őt, személyes szinten is nagyon tisztelem. Hihetetlen, amit már elért a Formula–E-ben. Mindent megteszünk, hogy versenyképes Gen3-as autót adjunk neki, hogy győzelmekért és címekért harcolhassunk. A csapat már nagyon várja, hogy soraiban tudhassa őt” – ezekkel a szavakkal köszöntötte a Porsche Formula–E-programjának vezetője, Florian Modlinger António Félix da Costát, aki jövőre Pascal Wehrlein csapattársa lesz.

A portugál pilóta már a Formula-E első idényében, a 2014/15-ösben is a mezőny része volt, és már a harmadik futamát megnyerte az Aguri-csapat pilótájaként Argentínában. Az elkövetkezendő években viszonylag gyenge eredményeket ért el, aztán az áttörést 2018 jelentette, amikor aktuális csapata, az Andretti Autosport leszerződött a BMW-vel. Velük jött össze a második futamgyőzelem Szaúd-Arábiában, a következő évben viszont átigazolt korábbi csapata, az Aguri jogutódjához, a DS Techeetah-hoz. A COVID-világjárvány által sújtott 2020-as idény közepén aratott három győzelmének köszönhetően da Costa megnyerte a bajnoki címet, az azóta eltelt két évadot pedig az összetett 8. helyén zárta.

„Olyan, mint egy valóra vált álom. Nagyon várom, hogy nekivághassak és versenyeket nyerhessek ennek a csapatnak. Pályafutásom során sokszor győzött már le egy Porsche, és nem csak a Formula–E-ben, így tudom, hogy mindent megtesznek a győzelemért. Benne van a márka DNS-ében. Ugyanezt a törekvést vallom én is, és alig várom, hogy együtt dolgozhassunk a Gen3-korszak sikerén” – fogalmazott a portugál sofőr.

Címlapkép forrása: António Félix da Costa hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.