12 év után távozik az Auditól René Rast

A Német Túraautó-bajnokság október 9-i szezonzárója lesz René Rast utolsó fellépése az Audi színeiben, a német pilóta 12 év után távozik a márkától.

Háromszor nyerte meg a Porsche-szuperkupát és kétszer a Német Porsche Carrera-kupát, egyszer az ADAC GT Masterst, valamint egyszer a daytonai 24 órás versenyt is René Rast, mire 2017-ben állandó versenyülést kapott a Német Túraautó-bajnokságban az Audi Sport Team Rosbergtől. Itt sem tétlenkedett sokáig: már az első idényében bajnok lett, majd 2020 végéig további két bajnokságot nyert, egymás után szerezve a futamgyőzelmeket és a pole-pozíciókat. A 2021-es idényt a Formula–E-ben töltötte, idén pedig visszatért a DTM-be, ahol jelenleg az összetett 3. helyén áll, legjobb audisként.

Rast Nico Müller mellett az Audi LMDh-autójának legfőbb fejlesztőpilótája lett volna, ezt a projektet azonban az Audi nemhivatalosan jegelte. Így viszont el kellett engedjék Rast kezét, aki a legfrissebb hírek szerint jövőre a Mercedes helyét átvevő McLaren színeiben visszatérhet a Formula–E-be.

„Nagyon nehéz döntést kellett meghoznom, hiszen az Audi volt az életem az elmúlt években. Fantasztikusan dolgoztunk együtt és számos nagyszerű sikert értünk el. Soha nem felejtem el ezeket a pillanatokat, sem azt a sok nagyszerű embert, akik lehetővé tették a győzelmeimet és a bajnoki címeimet” – hálálkodott a német pilóta.

„Sajnos ez a korszak túl gyorsan véget ért. Mind a Le Mans-i prototípusoknál, mind a Formula–E-ben az a szerencsétlenség ért, hogy éppen akkor csatlakoztam a csapathoz, amikor a programok véget értek. Ez hatalmas kár! Sokkal jobban élvezem a DTM-et a GT3-as versenyautókkal, mint azt valaha is el tudtam volna képzelni, de még mindig van néhány célom a motorsportban, amelyeket el szeretnék érni. Ezért nehéz szívvel ugyan, de a 2022-es szezon végén el kell búcsúznom az Audi rajongóitól” – fogalmazott.

Címlapkép forrása: DTM hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.