Lundgaard döntött, hosszú időre elkötelezte magát az RLL-hez

Úgy tűnik, Christian Lundgaard az IndyCar-ban képzeli el a jövőjét, ugyanis hosszú távú szerződést kötött a Rahal Letterman Lanigan Racinggel!

A korábbi Formula–2-es futamgyőztes idén teljesíti első IndyCar-szezonját, nemrég Indianapolisban sikerült megszereznie első dobogós helyezését is. Az összetett tabellán három futammal a szezon vége előtt a 15. helyen áll, viszont az újoncok értékelését ő vezeti, megelőzve az Indy Lights tavalyi ezüstérmesét, David Malukast, valamint korábbi F2-es vetélytársát, Callum Ilottot.

A 21 éves versenyző jövője eddig nem volt tisztázott, ma azonban pont került a mondat végére: Lundgaard többéves megállapodást kötött az RLL-lel, ami azt jelenti, hogy az elkövetkezendő években biztosan nem ejtheti meg Forma–1-es debütálását, már ha egyáltalán akarná.

„Nagy köszönetet kell mondanom Bobby-nak [Rahal], Davidnek [Letterman] és Mike-nak [Lanigan], hogy megadták nekem a lehetőséget, hogy meghosszabbíthassam a csapattal töltött időmet. Az utóbbi időben jó eredményeket értünk el, és biztos vagyok benne, hogy ez is segítette a döntésüket. Először is örülök és nagyon izgatott vagyok, hogy megadták nekem ezt a lehetőséget” – fogalmazott a dán.

„Eddig nagyon sok pályán jártunk, és szereztem egy dobogót, amit remélem, hogy még több fog követni. A nashville-i kvalifikációs harmadik hely is nagy mérföldkő volt számomra, nagy élmény volt a pole-pozícióért versenyezni. Örülök mindenkinek a csapatnál, a családomnak, a szponzoroknak és a befektetőknek, mindenkinek, aki ezt lehetővé tette. Alig várom, hogy tovább építhessem, amit elkezdtünk” – tette hozzá.

Címlapkép: Joe Skibinski
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.