Így néz ki egy LMDh Acura!

Az Acura bemutatta a vadonatúj ARX-06-ost, amellyel az újonnan létrehozott GTP-kategória küzdelmeiben vesz részt az IMSA sportautó-bajnokságban!

Júliusban egy franciaországi tesztet követően már láthattunk néhány fotót az új autóról, az első hivatalos, renderelt képekre azonban egészen mostanáig várni kellett. Az autó hamarosan élesben is bemutatkozik, pénteken ugyanis a Monterey Car Week során pályára is viszik. Az Acura az autóval együtt bemutatta 2,4 literes, ikerturbós, V6-os erőforrását is, amelyet a Honda Performance Department mérnökei fejlesztettek ki. A hibrid rendszer a Bosch, az Xtrac és a Williams Advanced Engineering műve.

„Az új ARX-06 az Indy-győztes technológiánk, a Honda Forma–1-es technológiánk, valamint a Rolex 24-győztes technológiánk elemeit ötvözi. Ezt a HPD világszínvonalú szimulációs, tervezési, fejlesztési és gyártási know-how-jával értük el; mindent a saját mérnökeink fejlesztettek ki, terveztek meg és valósítottak meg. Nagyon büszkék vagyunk az autóra. Most kezdődik igazán a kihívás és a kemény munka, beleértve a fárasztó 24 órás szimulációkat és a teljesítmény maximalizálásának megtanulását” – jellemezte az autót David Salters, a Honda Performance Department technikai igazgatója. Bővebben az Acura honlapján olvashattok a versenygépről, angolul, ide kattintva.

Az Acura ARX-06 elsőként a januári daytonai 24 órás versenyen áll rajthoz, az autókat a Meyer Shank Racing és a Wayne Taylor Racing versenyezteti majd.

Címlapkép: Acura
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.