Susie Wolff távozik a Venturitól

Leköszön a Venturi Racing vezérigazgatói posztjáról Susie Wolff, a korábbi F1-es tesztpilóta másik szerepkört sem vállal a Formula–E-ben.

Susie Wolff 2018. júliusában lett a Venturi csapatfőnöke, majd 2021-ben a korábbi Forma–1-es és Formula–E-versenyző, Jérome d’Ambrosio vette át a helyét, ő pedig vezérigazgatói kinevezést kapott. Wolff irányításával a Venturi története legeredményesebb szezonját zárta, ugyanis a nemrég véget ért idényt a 3. helyen zárták a csapatok versenyében, míg Edoardo Mortara az egyéni küzdelemben 2. lett.

Az év korábbi részében az olasz sportautóóriás Maserati bejelentette, hogy a 2022/23-as idényben belép a Formula–E-be, ráadásul nem csak egyszerűen átveszi a Stellantis-csoporton belüli DS hajtásláncait, hanem egy teljesen új elektromos motort épít a Venturi számára. A küszöbön álló “hatalomátvétel” előtt Wolff bejeletette, távozik a csapattól.

„Ahogy a Venturi FE-történetének legsikeresebb szezonja véget ért, úgy a csapattal és a Formula–E-vel való személyes utam is véget ér. Nagyon büszke vagyok a szilárd alapokra, amiket felépítettünk, a csapat viszont most új fejezetet kezd a Maseratival” – írta Wolff a Twitteren.

„Amikor csatlakoztam a Venturihoz, az volt a célom, hogy egy olyan csapatot építsek fel, amely nemcsak sikeres a pályán, hanem egy nagyobb célért is kiáll. Egy versenyzőcsaládot akartunk létrehozni, amely a sokszínűséget és az inkluzivitást ünnepli. Bár ez az út még mindig tart, nagyon büszke vagyok az általunk elért fejlődésre. Négy évvel ezelőtt még nem tudtam, milyen nagy kihívásokkal kell szembenéznünk csapatként.”

„Ezek a nehéz pillanatok határozták meg az egymásba épített rugalmasságot, hitet és bizalmat: a mezőny hátsó régióiból előretörtünk odáig, hogy mostanra a futamgyőzelmekért, bajnoki címekért küzdhetünk. Megtiszteltetés volt számomra, hogy egy ilyen tehetséges és motivált csapatot vezethettem és képviselhettem.”

Címlapkép forrása: Susie Wolff hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.