Jövőre újra lesz TCR Middle East!

Megállapodott egymással a TCR jogait birtokló World Sporting Consulting Ltd és a promóter Driving Force Events, jövőre újra lesz TCR Middle East!

A Közel-keleti TCR-bajnokság a 2019-es szezont követően szűnt meg a kevés nevező miatt. A széria utolsó idényében mindössze kettő (!) állandó résztvevő volt, René Münnich és Luc Breukers, rajtuk kívül az első fordulóban egy-, a másodikban és a harmadikban pedig kettő-kettő plusz nevező volt, közülük az egyik a Zengő Motorsport. A szinte nevetséges, három-négy autós mezőnyök után a 2020-as idényre megesett az is, hogy az előírt határidőre újra csak Münnich és Breukers nevezett, és mivel a szervezők nem tudtak új egységeket bevonzani, inkább törölték az idényt és azóta sem hallottunk a TCR Middle Eastről.

Egészen mostanáig: jövőre a Gulf ProCar Championship sorozatnak lesz egy külön TCR-kategóriája, és ez lesz a TCR Middle East. A versenyek ismert pályákon zajlanak majd, egy részük éjszakai lesz, az egyórás futamokba pedig pilótacserék is beleférnek majd. A szállítási költségek minimalizálása érdekében a szezon két back-to-back hétvégére oszlik majd szét, ami az európai csapatok számára és vonzóvá teheti a részvételt. Az új, a promóter állítása szerint innovatív formulával minden érdekelt számára egy jövedelmező üzleti modellt szeretnének felállítani.

„Örülünk a Driving Force Events azon tervének, hogy újraélesztik a TCR Middle Eastet” – fogalmazott a TCR jogait birtokló WSC első embere, Marcello Lotti. „Mindig is bíztunk abban, hogy a TCR végül megállja a helyét a közel-keleti régióban, különösen akkor, ha a téli menetrend lehetővé teszi az európai csapatok és versenyzők számára, hogy szezonon kívül versenyezzenek. Hiszünk abban is, hogy az egyórás versenyformátum és az éjszakai versenyek még vonzóbbá teszik a bajnokságot, és kívánjuk, hogy a Driving Force Events sikeres legyen.”

A TCR Middle East 2022/23-as, tervezett versenynaptára:

időponthelyszínmegjegyzés
1.december 9-10.Yas Marina Circuita második futam éjszakai
2.december 17-18.Dubai Autodrome
3.január 27-28.Bahrain International Circuitaz első futam éjszakai
4.február 3-4.megerősítésre váraz első futam éjszakai

Címlapkép: TCR Middle East
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.