Hazájában kaphat munkát Michael Masi

A korábbi F1-es versenyigazgató Neil Cromptont váltja az ausztrál túraautó-bajnokság döntéshozó testületének élén.

Három héttel ezelőtt jelentették be, hogy leköszönt a Supercars Commission éléről Neil Crompton, a bajnokság kommentátora és korábbi versenyzője. Azóta felmerültek olyan hírek, hogy a korábbi Forma–1-es versenyigazgató, Michael Masi érkezhet a helyére, sőt egyesek azt is tudni vélték, hogy Cromptonnak eleve azért kellett távoznia, mert a széria vezetői Masit szerették volna a Supercars Commission elnökének.

Masi a Supercars főtitkáraként, majd a Motorsport Australia versenyigazgató-helyetteseként szerzett magának hírnevet, mielőtt 2018-ban az FIA-hoz került Charlie Whiting helyettesének. Az elismert versenyigazgató tragikus halálát követően Masi foglalta el a helyét, amit egészen a 2021-es szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjig betöltött. Ezután még egyéb szerepkörökben tevékenykedett a szövetségnél, majd végleg távozott onnan.

Egybehangzó források szerint a Supercars múlt hétvégi, sandowni hétvégéjén a csapatfőnökök el is fogadták Masi beiktatását, a paddockban felmerült híresztelések alapján viszont az ausztrál szakember nem csak a Supercars Commission elnöke lesz, hanem a nemrégiben újraalapított South Australian Motorsport Boardba is beválasztották.

Ez az a szervezet, amely a naptárba idén visszatérő Adelaide 500 megrendezéséért felel majd, miután az előzőt 2015-ben az akkori kormány feloszlatta, tevékenységi körét pedig átvette a Dél-ausztráliai Turisztikai Bizottság. Az új SAMB-ről jelenleg csak annyit tudunk, hogy elnöke Andrew Daniels, míg vezérigazgatója Mark Warren lesz.

Az Adelaide 500 tradícionálisan a Supercars szezonnyitója volt egészen 2020-ig, a 2021-es idényre viszont áthelyezték az idény végére. A futamot azonban sosem tartották meg, a helyi kormány ugyanis főként a COVID-ra hivatkozva lemondta azt. Júniusban sikerült megújítani a szerződést, melynek értelmében az Adelaide 500 2026-ig biztosan marad a versenynaptárban.

Címlapkép: Getty Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.