René Rast a BMW gyári versenyzője lett

Alig néhány nappal azután, hogy bejelentette távozását az Auditól, René Rast új munkaadóra is talált a rivális BMW személyében!

Nagy név csatlakozik 2023-ban a BMW Motorsport gyári versenyzőinek csapatához: a háromszoros Porsche–szuperkupa-bajnok, háromszoros DTM-bajnok, ADAC GT Masters bajnok, daytonai, nürburgringi és spái 24 órás győztes, Le Mans-i 2. helyezett René Rast is a bajor márkát fogja erősíteni. A 35 éves versenyző gyakorlatilag visszatér korábbi sikerei helyszínére, 2003-ban ugyanis a német Formula-BMW sorozatban robbant be a köztudatba, a 2010-es évek elején pedig tesztelt a BMW DTM-csapatával is, de végül az Audi szerződtette.

„Nagyon jól ismerem Renét az Audinál töltött időszakom óta, és nagyon örülök, hogy most együtt fogunk dolgozni a BMW-nél is. René egy nagyon sokoldalú versenyző, fantasztikus tagja lesz a csapatunknak. Elért eredményeit nem kell magyarázni. Azonnal gyors volt minden eddig vezetett autójában, munkáját nagy odafigyeléssel végzi, ami mindig is lenyűgözött. Bízom benne, hogy sok területen nagy segítségünkre lesz, legyen szó versenyzésről vagy autóink fejlesztéséről” – fogalmazott Andreas Roos, a BMW motorsport programjainak vezetője.

A részleteket, hogy Rast mely sorozatban indul jövőre, a többi gyári pilóta programjával együtt közlik majd egy későbbi időpontban. Mi egyelőre egy DTM-szereplést valószínűsítünk, de miután Rast jelenlegi WEC-csapata, a WRT versenyezteti majd a BMW Hypercar csapatát jövőre az endurance-világbajnokságon, így ezt sem lehet kizárni.

Címlapkép: BMW Motorsport
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.