F2: Jake Hughes távozik a sorozatból, David Beckmann helyettesíti év végéig

Nem tér vissza a Van Amersfoort Racing csapatához Jake Hughes, David Beckmann marad a 24-es rajtszámú autóban a szezon hátralévő részében.

Jake Hughes idén, 28 évesen teljesítette első teljes Formula–2-es szezonját a bajnoksághoz idén csatlakozó Van Amersfoort Racing színeiben. A brit pilóta a szezon első nyolc fordulójában kifejezetten erős teljesítményt ugyan nem nyújtott, de Szaúd-Arábiában 4.-, Ausztriában 5. tudott lenni, és csapata összes pontját ő szerezte.

Hughes a francia és a magyar hétvégéket koronavírus-fertőzés miatt ki kellett hagyja, akkor David Beckmann ugrott be a helyére, ma pedig megerősítésre került, hogy a német pilóta a szezon hátralévő részében is maradhat a 24-es rajtszámú autóban. Hughes ugyanis a Mercedes csapatának tartalékpilótája volt idén a Formula–E-ben, és a hírek szerint azon dolgozik, hogy jövőre egész éves szerződést kapjon az elektromos világbajnokságon. Mint ismert, a Mercedes helyét jövőre a McLaren veszi át a sorozatban, a wokingi alakulat pedig aktívan keresi René Rast leendő csapattársát.

„A nyári szünetben végzett értékelések nyomán az a döntés született, hogy David Beckmann átveszi a 24-es autónk kormányát a közelgő Spa-Francorchamps-i versenyhétvége előtt. David Jake Hughest váltja, aki jelezte, hogy növeli az amúgy is jelentős szerepvállalását a Formula–E-ben. Eddig a pontig Jake kulcsszerepet játszott az FIA F2-es első szezonunkban, amiért rendkívül hálásak vagyunk neki. Mindig is a versenycsapatunk családjának fogjuk tekinteni, és minden jót kívánunk neki mind személyes, mind szakmai szinten. David – aki Jake helyettesítőjeként szolgált a COVID-dal összefüggő távolléte során – máris értékes kiegészítésnek bizonyult a csapatban, és alig várjuk, hogy vele folytassuk a szezont” – áll a Van Amersfoort Racing közleményében.

Nem csak ez az egy változás lesz a mezőnyben Belgiumban. Ahogyan arról korábban beszámoltunk, Oliver Caldwellnek összegyűlt a tizenkét büntetőpontja, ami miatt nem indulhat Spa-Francorchamps-ban. A Campos Racing végül alapos mérlegelés után úgy döntött, hogy Lirim Zendelit ülteti a brit helyére. A korábbi Formula–4-es bajnok tavaly futott egy csonka bemutatkozó szezont az MP Motorsporttal, idén pedig egyetlen F3-as beugrása volt.

„Nagyon izgatott és boldog vagyok, hogy újra F2-es autóval versenyezhetek. Egy év telt el azóta, hogy utoljára szerepeltem az F2-ben, nagyon várom, hogy újra átélhessem ezt az élményt. Spa-Francorchamps-ban korábban nyertem az F3-ban, úgyhogy nagy kihívás lesz az autó átvétele Ollitól, de mindent megteszek, hogy minél hamarabb megtaláljam a határokat. Szeretném megköszönni a Camposnak a belém vetett bizalmat, mindent bele fogok adni, hogy jó eredménnyel viszonozzam” – fogalmazott Zendeli.

A Campos Racing egyébként valószínűleg egy teljesen új felállással áll rajthoz Belgiumban, Ralph Boschung ugyanis továbbra is mozgásszervi panaszokkal küzd, az előző három fordulóban őt helyettesítő Roberto Merhi azonban a hétvégén Japánban versenyez a Super GT sorozatban.

Címlapkép forrása: Van Amersfoort Racing hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.