Fenestraz és Nato lesznek a Nissan versenyzői, míg Rast aláírt a McLarenhez

Bejelentette a Nissan a Buemi utáni korszak első felállását: a svájci helyett Norman Nato lesz a csapat vezérpilótája, míg Maximilian Günther helyére Sacha Fenestraz érkezik.

Teljes átalakítást hajt végre a Nissan a Gen3-éra első évében, amely egyben a DAMS kivásárlását követő első évük is lesz. Azt már régebb óta tudjuk, hogy Sébastien Buemi nyolc év után elhagyja az e.dams csapatát és átigazol az Envision Racinghez (bár a csapat hivatalosan soha nem erősítette meg), Maximilian Günther jövőjéről azonban eddig nem szóltak hírek. Ma kiderült, hogy a 2016-os bajnokhoz hasonlóan a német is távozik, helyeiket pedig egy újonc és egy visszatérő versenyző foglalja el.

Norman Nato a 2020/21-es szezont versenyezte végig a Venturi csapatával, és bár nyert egy futamot, általában beleszürkült a középmezőnybe. 2022-re nem is kapott ülést (csak egy versenyen szerepelt beugróként), helyette a WRT-vel fut WEC-szezont, jövőre viszont a Nissan színeiben visszatérhet az elektromos világbajnokságba.

Fenestraz a 2022-es idény zárófutamán debütált a sérült Antonio Giovinazzi helyén a Dragon/Penske csapatnál, egyébként Japánban versenyez, mellette pedig a Jaguar tesztpilótája volt. A 23 éves pilóta amúgy nem ment rosszul idén: a Super Formula összetett értékelésében két futammal a szezon vége előtt a 2. helyen áll, 32 ponttal Tomoki Nojiri mögött, míg a Super GT-ben váltótársával, Ritomo Miyatával vezetik a pontversenyt négy hétvégét követően.

Igaznak bizonyultak továbbá a René Rasttal kapcsolatos híresztelések is. Az Audit idén 12 év után elhagyó és a BMW gyári sportautócsapatához csatlakozó német versenyzőlegenda elfogadta a McLaren ajánlatát, így ő lesz a Mercedes helyét átvevő alakulat egyik pilótája jövőre a Formula–E-ben.

„Örülök, hogy csatlakozhatok a McLaren Formula–E-csapatához, a versenyzés rajongójaként ugyanis a McLaren mindig is hatalmas vonzerővel bírt számomra. Ez egy ikonikus név az autósportban, gazdag történelemmel, ezért kiváltságosnak érzem magam és büszke vagyok arra, hogy a következő szezonban képviselhetem a őket a Formula–E-ben. Korábban versenyeztem egy szezont a sorozatban, ami nagyszerű élmény volt, de úgy érzem, hogy nem mutattam meg mindent, ami bennem van. Izgatott vagyok, hogy most lehetőségem nyílik folytatni ezt az utat. Rendkívül motivált vagyok, és nincs kétségem afelől, hogy valami nagyszerűt fogunk alkotni együtt. Alig várom, hogy elkezdhessem!” – fogalmazott Rast.

Az még egyelőre nem ismert, hogy ki lehet Rast csapattársa a McLarennél. A csapat a hírek szerint Félix Rosenqvistnek szánja az ülést, a Motorsport.com értesülései szerint azonban a svéd pilóta mindenképpen szeretne az Egyesült Államokban maradni. Egy másik lehetőség Daniel Ricciardo, aki viszont szintén visszautasította az ajánlatot, illetve felmerült még Jake Hughes neve, aki korábban a Mercedes tartalékversenyzője volt a sorozatban.

A 2023-as mezőny:

csapathajtásláncpilóta #1pilóta #2
Techeetahmegerősítésre vármegerősítésre vármegerősítésre vár
Jaguar TCS RacingJaguarMitch EvansSam Bird
Envision RacingJaguarNick CassidySébastien Buemi
Avalanche Andretti Formula EPorschemegerősítésre vármegerősítésre vár
TAG Heuer Porsche Formula E TeamPorscheAntonio Félix da CostaPascal Wehrlein
Mahindra RacingMahindraLucas di GrassiOliver Rowland
Nissan Formula E TeamNissanNorman NatoSacha Fenestraz
NIO 333 FE TeamNIO 333megerősítésre vármegerősítésre vár
DS Dragon RacingDSmegerősítésre vármegerősítésre vár
NEOM McLaren Formula E TeamNissanRené Rastmegerősítésre vár
Maserati RacingMaseratimegerősítésre vármegerősítésre vár
Team ABTMahindramegerősítésre vármegerősítésre vár

Címlapkép forrása: Nissan e.dams hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.