Az Alfa Romeo befejezi a Sauber támogatását

Nem hosszabbítja meg a 2023 végén lejáró szerződését az Alfa Romeo, az olasz gyár jövőre befejezi Forma–1-es programját.

Mindössze néhány órával azután, hogy kiderült az Audi Forma–1-es szerepvállalása, az Alfa Romeo is bejelentette, hogy nem hosszabbítja meg a jelenleg 2023 végéig érvényes támogatói szerződését a Sauber Motorsporttal. Ezzel gyakorlatilag megnyíltak az utak az Audi bevásárlása előtt, amely a hírek szerint már meg is történt, az év végéig azonban a német gyár nem kíván semmit nyilvánosságra hozni.

Az Alfa Romeo 2018 óta támogatta a Sauber csapatát, a 2019-es idény óta pedig ők gyakorolják a névhasználati jogot. Ez idő alatt a csapat a 2019-es Brazil Nagydíjon érte el a legjobb eredményét, amikor Kimi Räikkönen és Antonio Giovinazzi a 4-5. helyeken értek célba, ugyanakkor eddigi legjobb szezonjukat épp most futják, hiszen a csapat a 6. helyen áll a konstruktőrök pontversenyében.

„Az Alfa Romeo bejelenti, hogy partnersége a Sauber Motorsporttal 2023 végén véget ér. Az Alfa Romeo 2018-ban tért vissza a Forma–1-be egy hosszú távú tervvel, és 2022. júliusában bejelentette, hogy 2023-ban is folytatja együttműködését a Sauberrel, tekintettel a szezon első felének ígéretes eredményeire, mind a versenyteljesítmény, mind a marketing és a csapattal való pozitív együttműködés tekintetében. Mivel a márka gazdasági és ipari fordulata 2022-ben átalakul, az Alfa Romeo most értékelni fogja a lehetőségeit, és eldönti, melyik lesz a legjobb a hosszú távú stratégia és a márka pozicionálásának fenntartásához” – olvasható a közleményben.

Az még egyelőre nem világos, hogy az Alfa Romeo szeretne-e a Forma–1-ben maradni, mindenesetre mivel nem önálló konstruktőrök, erre túlságosan sok lehetőségük nincs. Az egyetlen talán az, hogy egy másik csapatnak fizetnek a névhasználati jogért, kérdés azonban, hogy melyik istálló lenne hajlandó ezért a saját identitását feladni.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.