Az Audi hivatalosan is beszüntette sosem létezett LMDh-programját

Hónapok óta tudvalévő, hogy az Audi a küszöbön álló Forma–1-es szerepvállalása miatt nem vág bele a tervezett LMDh-projektbe, ez pedig ma hivatalossá is vált.

Az Audi Sport hivatalosan is megerősítette, hogy a Forma-1 felé való elmozdulás részeként leállítja LMDh projektjét. Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, a német gyártó márciusban a Forma–1-be való bekerülés érdekében ideiglenesen felfüggesztette visszatérését a csúcsszintű prototípusversenyzéshez, azóta pedig az LMDh-programot teljesen le is állították, a partnercsapat WRT pedig véget vetett kapcsolatuknak és leszerződött a BMW-hez. René Rast, aki gyári pilótaként három DTM-címet nyert az Audival és köztudottan az LMDh-program vezérpilótájának szánták, ugyancsak a BMW-hez igazolt.

Péntek délelőtt az Audi hivatalosan is bejelentette, hogy 2026-tól motorszállítóként beszáll az F1-be, ezzel szinte egyidejűleg pedig megerősítették az LMDh-program leállítását, egy több hónapja tartó spekulációnak véget vetve ezzel.

Látványterv egy Audi hiperautóról [kép: Sean Bull Design]

A Sportscar365 úgy tudja, hogy az Audinál folyamatban volt egy Multimatic-alvázú LMDh-autó építése, márciusban pedig mindössze néhány hétnyi fejlesztőmunkára voltak attól, hogy megkezdődhessen a pályán való tesztelés is, amikor bejelentették a projekt felfüggesztését.

Címlapkép forrása: Formula 1 hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.