Bahreinbe és Szaúd-Arábiába megy év végén a WTCR

Megszületett a döntés: novemberben, Bahreinben fog folytatódni a WTCR idénye!

A Túraautó-világkupa idei szezonja sajnos meglehetősen nehézkesen alakul, több futamot is törölni kellett. Csehországba és Oroszországba az ukrajnai háborús helyzet miatt, míg Kínába, Dél-Koreába és Makaóba az Ázsiában továbbra is tomboló koronavírus okán nem utazott el a mezőny. Régóta zajlanak a híresztelések, hogy hol és miként pótolják be az elmaradt fordulókat, ma viszont végre megszületett a döntés.

Ennek értelmében a szezon nyolcadik, egyben utolsó előtti fordulójának helyszíne a Bahrain International Circuit lesz, méghozzá az endurance-világbajnokság betétfutamaként november 10-12-én, míg az idény november 25-27-én, egy szaúd-arábiai önálló hétvégével, Jeddah-ban fejeződik be.

„Pozitív fejlemény a WTCR számára, hogy két ilyen világszínvonalú helyszín csatlakozott a naptárhoz. Az is nagyszerű, hogy végre van egy közös esemény az FIA Endurance-világbajnoksággal, ugyanis mindig is voltak hasonlóságok a két széria között, sok pilóta váltott erről-arra, vagy épp fordítva. Nagyon különleges lesz a média és a rajongók számára, illetve a promótereknek is lehetőségük lesz sok érdekes tevékenységre” – fogalmazott Alan Gow, az FIA Touring Car Commission elnöke.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.