André Lotterer lesz Jake Dennis csapattársa az Avalanche Andrettinél

Teljessé vált Andrettiék felállása, Jake Dennis csapattársa a nyolcszoros dobogós André Lotterer lesz!

Napestig lehetne sorolni André Lotterer motorsportban elért sikereit, a Formula-E kaland azonban eddig kevésbé bizonyult előnyösnek a német pilóta számára. Pályafutását 2017-ben kezdte a DS Techeetah csapatánál, majd két év után átigazolt a Porschéhoz, ahol három idényt töltött el. Ez idő alatt hét második és egy harmadik helyezést szerzett, de futamot nem nyert. Helyére jövőre Antonio Félix da Costa érkezik, de Lotterer sem marad állás nélkül, leigazolta ugyanis az Andretti Autosport!

„Izgatott vagyok, hogy csatlakozhatok az Avalanche Andrettihez a következő évadban, a Gen3-korszak kezdetén. A Jake-kel való közös munka nagyszerű kombináció lesz ahhoz, hogy a csapat a mezőny élére kerüljön a Formula–E-ben” – fogalmazott a háromszoros Le Mans-i győztes, WEC-világbajnok Lotterer.

Michael Andretti vezérigazgató és Roger Griffiths csapatfőnök egyaránt egyetért abban, hogy Lotterer tapasztalata sokat segíthet nekik az előrelépésben.

„Mindig, minden sorozatban az élen akarunk lenni, amelyben versenyzünk. André rengeteg tapasztalatot hoz az Avalanche Andrettihez, és egy újabb lépést jelent egy olyan csapat létrehozásában, amely képes megküzdeni a győzelmekért és a világbajnokságért. Várjuk, hogy csatlakozzon Jake mellé és egy versenyképes és izgalmas felállást alkossanak” – idézi Andrettit a széria hivatalos lapja.

„André tapasztalata, teljesítménye és energiája nagyszerűen kiegészíti majd csapatunkat, mellyel célunk, hogy kemény ellenfél legyünk mindenki számára. Úgy gondoljuk, hogy Jake-kel ragyogó pilótapartnerségük lesz, ami segítségére lehet a csapatunknak, hogy tovább növekedhessen” – tette hozzá Griffiths.

A Formula-E 2023-as idénye január 14-én kezdődik Mexikóvárosban.

Címlapkép forrása: Twitter / Automobilist
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.