Mégsem akar versenyülést Giovinazzinak a Ferrari, váratlan név került a kalapba a Haasnál!

Német sajtóértesülések szerint a Ferrari mégsem ragaszkodik Antonio Giovinazzi haasos szerződéséhez, az Alfa Romeo korábbi versenyzője így jövőre is ülés nélkül maradhat!

Amióta Mick Schumacher bejelentette a Ferrari versenyzői akadémiáról való távozását, a nemzetközi sajtó szinte kész tényként kezelte, hogy Antonio Giovinazzi veszi át a helyét jövőre a Haas csapatánál. Erre utaltak olyan információk is, miszerint a Ferrarinak határozott elképzelése a korábbi GP2-es ezüstérmest újra F1-es üléshez juttatni, valamint az is elősegítette a pletykákat, hogy Giovinazzi a hétvégi Olasz Nagydíj első szabadedzésén (majd később Austinban is) lehetőséget kap az amerikai istállótól. A legfrissebb hírek szerint azonban mégsem ez a forgatókönyv fog megvalósulni.

Németországból származó sajtóértesülések szerint ugyanis a Ferrari csak felfrissíteni szeretné Giovinazzi versenypályás emlékeit annak érdekében, hogy a csapat szimulátorában hatékonyabb munkát végezhessen. Ezért a két szabadedzés-lehetőség idén, ugyanakkor mindebből az is következik, hogy a Ferrarinak nem áll érdekében, hogy az olasz pilóta versenyüléshez jusson jövőre, hiszen ez gátolná a számukra végzett fejlesztőmunkát

Az Auto Motor und Sport beszámolója szerint a Haas problémájára a megoldás Nico Hülkenberg lehet. A német 2019 végén szorult ki a Renault-tól, azóta állandó üléshez nem jutott, ugyanakkor öt alkalommal is beugorhatott, koronavírus-fertőzöttek helyén versenyezve. Ezen alkalmak során Hülkenberg mindig aktuális csapattársa szintjén tudott teljesíteni, ez pedig a hírek szerint felkeltette a Haas érdeklődését. A lap megszólaltatta Günther Steinert is, aki sokadszorra is megerősítette, hogy a Ferrarinak nincs befolyása a Haas pilótaügyeire. Más kérdés, hogy Hülkenberg és Kevin Magnussen közismerten rossz viszonya mennyiben befolyásolja Steinerék döntését.

Hülkenberg utoljára az idei szezon elején versenyzett a Forma–1-ben [fotó: Carl Bingham / Motorsport Images]

„A Haas választhat a tapasztalat és a kockázat között. Egy olyan nyolcszoros GP-győztes, mint Ricciardo, papíron csábító, de az ausztrál utóbbi időkben nyújtott teljesítménye csökkenti az esélyeit. Más a helyzet Nico Hülkenberggel. A német – aki 2019-es távozása óta nem kapott állandó helyet a Forma–1-ben – a koronavírus-fertőzöttek helyett történő öt beugrása során mindig egy szinten volt csapattársaival, ezért jelenleg őt tartják az ülés favoritjának” – olvasható a lap hasábjain.

A német szaklap egyúttal azt is megjegyzi, hogy Steiner Mick Schumacher szerződésének meghosszabbításáról sem tett le, feltéve, ha a német pilóta a szezon hátralévő részében is fenn tudja tartani a Zandvoortban nyújtott formáját.

Ti mit gondoltok?

Powered by Poll Maker

Címlapkép: Steven Tee / Motorsport Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.