Vége a Red Bull és a Porsche közös álmainak

Nem tudott megegyezni egymással a Red Bull és a Porsche, a stuttgartiak új partnercsapat után néznek!

Miután a Volkswagen Csoport bejelentette, hogy az új motorszabályok első idényében, 2026-ban beszállnak a Forma–1-be, hamarosan megkezdődtek a találgatások, hogy a konszern felügyelete alá tartozó vállalatok közül mely lehetnek érdekeltek a projektben. Hamarosan kiderült, hogy az Audi a Sauberrel, míg a Porsche a Red Bull Racinggel tárgyal, de miközben az Audi már hivatalosan be is jelentette saját programját, addig a Red Bull–Porsche együttműködésről folyamatosan csak az egymásnak ellentmondó híreszteléseket lehetett hallani.

Fontos különbség ugyanis a két márka programja között, hogy amíg az Audi kizárólag csak erőforrást építene, addig a Porsche 50%-os tulajdonrészt szeretett volna a Red Bull Technology-nál, melynek keretein belül mind az erőforrásrészleg, mind a versenycsapat működésébe közvetlen beleszólásuk lett volna. Ehhez azonban a Red Bull – érthető módon – nem járult hozzá, egy alacsonyabb mértékű felvásárlás pedig a Porschénak nem állt érdekében, így hónapokon keresztül tartó huzavona után a tárgyalások végül megfeneklettek. A Porsche az Olasz Nagydíj előtti pénteken jelentette be hivatalosan is, hogy nem lépnek partnerségre az energiaitalosokkal.

„Az elmúlt néhány hónap során a Porsche AG és a Red Bull GmbH megbeszéléseket folytatott a Porsche Forma–1-be való belépésének lehetőségéről. A két cég most közösen arra a következtetésre jutott, hogy a tárgyalásokat nem folytatják tovább. Az előfeltételezés mindig az volt, hogy a partnerség egyenrangú, ami nem csak a motorpartnerséget, hanem a csapatot is magában foglalja. Ezt nem tudtuk elérni. A végleges szabálymódosításokkal a Forma-1 továbbra is vonzó a Porsche számára, lehetőségeinket továbbra is figyelemmel kísérjük” – áll a hivatalos közleményben.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.