Nyck de Vries indul Monzában a beteg Albon helyett

Vakbélműtét vár Alexander Albonra, a thai pilóta helyét a harmadik szabadedzéstől Nyck de Vries veszi át a Williams csapatánál.

Nem sokkal a harmadik szabadedzés előtt a Williams bejelentette, hogy Alexander Albon rosszullét miatt nem tud vezetni a hétvége hátralévő részében, a helyét pedig a csapat tartalékversenyzője, Nyck de Vries veszi át. Nem sokkal később kiderült, hogy a thai pilótának vakbélgyulladása van, meg kell műteni, így az is kérdéses, hogy egyáltalán Szingapúrban rajthoz tud-e majd állni.

„A Williams Racing megerősíti, hogy miután ma reggel rosszul érezte magát, Alexander Albon orvosi tanácsot kért az FIA-tól és a helyi kórháztól, jelenleg pedig vakbélgyulladás miatt kezelés alatt áll. A csapat tartalékpilótája, Nyck de Vries fog Alex helyett vezetni az Olasz Nagydíj hátralévő részében. Alex jól érzi magát, a csapat pedig mielőbbi felépülést kíván neki” – áll a csapat közleményében.

A tavalyi Formula-E bajnok, korábbi gokartvilágbajnok és Formula–2-es bajnok, Nyck de Vries most debütálhat a Forma–1-ben, noha a szezon folyamán már három alkalommal is vezethetett szabadedzésen. A Spanyol Nagydíjon éppen a Williamsnél kezdett, aztán a Francia Nagydíjon a Mercedes autóját vezethette, legutóbb pedig most az első szabadedzésen az Aston Martin járművét próbálhatta ki.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.