🇮🇹 F2: Kaotikus verseny, szerencsés Daruvala győzelem

Egy elég őrült és autó törős versenyen vagyunk túl, amelyet nagy szerencsével Daruvala nyert, de nem lepődnénk meg, ha ha megbüntetnék a verseny elején okozott baleset miatt.

A verseny több nagyobb balesettel kezdődött: először Ralph Boschung és Theo Pourchaire akadtak össze, majd a francia keresztbeálló autójába Ollie Caldwell és Luca Ghiotto is belement. Előrébb Daruvala mozdult be a Roggia sikán féktávján és ezzel rátolta Doohan-t Sargeant autójára, mindkettejük versenyét hazavágva.

Liam Lawson vezette így a futamot az újraindítást követően, az új-zélandinak nagyszerűen alakult a bajnokság szempontjából a start, hiszen legfőbb riválisai rögtön kiestek. Mögötte ráadásul egy másik kiwi, Marcus Armstrong haladt.

Ám jött az újabb biztonsági autó, Calan Williams falba állásának köszönhetően.

Ez teljesen felborította a stratégiát. Armstrong vezetésével a fél mezőny a bokszba hajtott, hogy letudja idő veszteség nélkül a kötelező kiállást, Lawson, Vips, Drugovich és Verschoor viszont kint maradtak az élről. Egy körrel később ők is bejöttek, de ezzel rengeteg helyet vesztettek, ez nagyon balszerencsésen jött ki számukra. Egyedül Verschoor és Sato maradtak kint, mázlijukra piros zászlóval félbe is szakították a versenyt, de hiába cseréltek náluk kereket, ez nem számított bele a kötelező kategóriába, így később jöhettek ki újra.

Lawson később próbált felzárkózni, de tavalyi csapattársa, Vips még jobban tönkre tette a versenyét, miután elmérve a Roggia féktávját kiforgatta az új-zélandit. A Red Bull junior ráadásul még jöhetett egy új első szárnyért is, ezzel teljesen elúszott az amúgy ígéretesnek kinéző futama.

A kiállások után Daruvala került az élre és be is húzta a versenyt, de ne vegyünk mérget arra, hogy nem kap büntetést utólag, habár nem igazán értem, miért halasztották a verseny utánra az eset kivizsgálást, mikor egyértelműen tönkre tette két másik versenyző versenyét. Eközben a két Hitech GP-s versenyzőt meg stop and go büntetésekkel szórták, szinte azonnal? Megint semmi következetesség nincsen az FIA döntései mögött😒. Ha pedig elveszik az indiaitól a győzelmet, akkor Vesti számára lesz ez egy majdnem tökéletes hétvége, hiszen a tegnapi második hely után, ma győzhetne.

UPDATE: Daruvala végül nem kapott büntetést az incidensért, ellenben Iwasa-t kizárták a futamot követően miután az autója nem felelt meg a technikai előírásoknak. Ezzel Fittipaldi örökölte meg a harmadik helyet és Vips is pontot szerez.

Végeredmény:

1.Jehan Daruvala
Prema Powerteam25
2.Frederik Vesti
ART Grand Prix1.97018
3.Enzo Fittipaldi
Charouz Racing System6.49115
4.Dennis Hauger
Prema Powerteam7.24912
5.David Beckmann
Van Amersfoort Racing7.80110
6.Felipe Drugovich
MP Motorsport10.5028
7.Amaury Cordeel
Van Amersfoort Racing12.7386
8.Clement Novalak
MP Motorsport27.9504
9.Richard Verschoor
Trident35.18421
10.Jüri Vips
HitechGP45.6921
11.Marino Sato
UNI-Virtuosi47.522
12.Marcus Armstrong
HitechGP54.718
13.Liam Lawson
Carlin1’31.534
14.Calan Williams
Trident
15.Jack Doohan
UNI-Virtuosi2
16.Logan Sargeant
Carlin
17.Theo Pourchaire
ART Grand Prix
18.Luca Ghiotto
DAMS
19.Ralph Boschung
Campos Racing
20.Olli Caldwell
Campos Racing
21Ayumu Iwasa
DAMS

A bajnoki cím tegnap eldőlt, a mai bolond versennyel pedig egy jó időre elbúcsúzunk az F2-től, ugyanis több, mint kettő hónapos szünetre megy a bajnokság és a szezonzáróra egészen november végéig várnunk kell.

Címlapkép forrása: Formula-2 Twitter

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.