🇮🇹 F3: Martins bajnoki cím egy méltatlanul végződött, de remek záró versenyen

Egy piros zászló vetett véget a fantasztikus csatákat hozó szezonzáró versenynek Monzában, ahol sokáig azt sem tudtuk, hogy ki lett a bajnok.

Tegnaphoz hasonlóan, ma is remek versenyt láthattunk Monzában, szinte már egy gokartversenyre hasonlító öldöklő küzdelem alakult ki, amely egy piros zászlóval zárult Kush Maini és Brad Benavides balesete okán.

Pedig előtte nagyon komoly küzdelem zajlott az élen. Maloney megelőzte Smolyart, majd később az orosz visszaelőzte az első biztonsági autós fázist követő újra rajtot elég amatőr módon elindító barbadosit. Később Martins került az élre, egy fantasztikus helyzet felismeréssel, majd utána Maloney vette át ismét a vezetést. Smolyar pedig kiszállt ebből a harcból, miután megsérült a felfüggesztése a lökdösődésben.

Nem csak legelöl, hátrébb is ment a daráló, előfordult, hogy majdnem négyen haladtak egymás mellett a célegyenesben.

A fentebb említett piros zászlós megszakítás pedig sajnos véget is vetett a versenynek, az FIA ugyanis úgy döntött, nem indítják újra a hátralévő 4 körre a futamot. Csak közben kiosztottak egy rakás 5 másodperces időbüntetést pályaelhagyásokért, amiben Martins is érintett lett. Feszült pillanatok következtek, senki nem tudta, hogy ezzel hova fog visszaesni a francia és tulajdonképpen ki is lesz a bajnok.

Meglehetősen méltatlan zárása egy amúgy kiváló szezonzárónak, hogy nem meccselhették ezt le a pályán és megint egy versenyigazgatói döntés döntött. Ettől függetlenül Martins teljesen megérdemli a bajnoki címet, hiszen már tavaly is remekül ment, idén pedig még jobban tökéletesítette a teljesítményét. De a többiek is megérdemlik a dicséretet: Maloney elképesztő, hogy mekkorát ugrott előre a szezon második felében és Bearman is újoncként nagyon konstans teljesítményt mutatott be, simán legyőzve az esélyesebbnek hitt, de a végére teljesen elfogyó Leclerc-t. A sokáig abszolút favoritnak hitt Isack Hadjar pedig a pénteki hibájának az áldozatává vált.

Végeredmény:

Ezzel véget ért idénre a Formula-3-as szezon, de a következő hetekben érkezünk majd egy szezon-összefoglaló videóval, amelyben kiértékeljük a versenyzők teljesítményét és jósolgatunk, kinek merre mehet tovább a karrierje.

Címlapkép forrása: Formula-3 Twitter oldala

Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.