Felipe Drugovich az Aston Martin újonnan megalapított versenyzőakadémiájának első tagja

Elindította saját versenyzőakadémiáját az Aston Martin, melynek már az első tagja is megvan a friss Formula–2-es bajnok Felipe Drugovich személyében.

Az Aston Martin bejelentette, hogy több más csapat mintájára megalapította saját pilótanevelő programját, az AMF1 Driver Development Programme-et, melynek első tagja a Formula–2-es bajnoki címet elsöprő fölénnyel, három versennyel a szezon vége előtt bebiztosító Felipe Drugovich lett. A brazil pilóta egyben a Forma–1-es csapat hivatalos tartalékversenyzője is lett, a szezonzáró Abu Dhabi Nagydíjon pedig Lance Stroll helyén versenyhétvégén is bemutatkozhat az első szabadedzésen. Drugovich mindemellett részt vehet a novemberi Fiatal Pilóták Tesztjén, Abu Dhabiban, valamint a következő idény folyamán több versenyhétvégére elkíséri a csapatot, illetve a 2021-es autóval tesztprogramot is kezd.

„Fantasztikus lehetőség számomra, hogy az Aston Martin tagjává válhatok, és csak tovább növeli a rendkívül élvezetes és sikeres 2022-es szezonom értékét! A Formula–2-es bajnoki címet régóta a Forma–1-es karrier legjobb kiindulópontjának tekintik a szakértők, én pedig úgy látom, hogy az Aston Martinnál betöltött szerepem minden lehetőséget megad számomra ahhoz, hogy megtegyem ezt a fontos következő lépést. Számomra 2023 egy tanulási görbe lesz: az F1-es csapattal fogok dolgozni, de az elsődleges célom, hogy pilótaként tanuljak és fejlődjek. Remélem, hogy hamarosan lehetőségem lesz arra, hogy a Forma–1-ben versenyezzek” – fogalmazott a brazil pilóta.

“Csodáltuk Felipe útját a Formula–2-ben a siker felé ebben az évben, és arra törekszünk, hogy minden olyan készséget és tapasztalatot biztosítsunk számára, amely szükséges ahhoz, hogy megtehesse a következő lépést a karrierjében. Az lenne a végső megerősítés, ha Forma–1-es pilóta válna belőle és csatlakozhatna a legendás brazil versenyzők – például Emerson Fittipaldi és Ayrton Senna – népes táborához” – vélekedett Lawrence Stroll, az Aston Martin ügyvezető igazgatója.

Drugovich az F2-es bajnoki címmel jogosulttá vált a Forma–1-es szuperlicenszre, ezt viszont csak a 2023-as idényre válthatja ki. Ahhoz, hogy már idén autóba ülhessen szabadedzésen, szüksége lesz egy ún. pénteki szuperlicenszre, melyhez a szabályok értelmében 300 km-t kell tesztelnie egy kortárs F1-es autóval. A Motorsport.com értesülései szerint erre a tesztre októberben, Silverstone-ban kerül sor a csapat tavalyi autójával, egy napon a Williams-akadémista Zak O’Sullivan jutalomtesztjével, amelyet az Aston Martin Autosport BRDC Young Driver of the Year Award tavalyi elnyeréséért kapott.

Címlapkép forrása: Aston Martin Aramco Cognizant F1 Team hivatalos Twitter oldala
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.