Összeomlott Albon légzése a vakbélműtétet követően

Aggasztó hírek láttak napvilágot Alexander Albonnak kapcsolatban, a thai pilótát néhány napig légzési elégtelenséggel intenzív osztályon ápolták.

A Williams pilótája szombat reggel lett rosszul Monzában, majd orvosai tanácsára kihagyta a hétvége hátralévő részét. Akkor a monzai San Gerardo kórházba szállították, ahol vakbélgyulladást diagnosztizáltak nála és azonnal meg is műtötték. A thai pilótának az operációt követően azonban váratlan, posztoperatív szövődmények adódtak, ami végül légzési elégtelenséghez vezetett. Albont átszállították az intenzív osztályra, ahonnan azóta már el is engedték.

„Miután Alex Albonnál szeptember 10-én, szombaton reggel vakbélgyulladást diagnosztizáltak, a San Gerardo kórházba szállították kezelésre. Szombat ebédidőben sikeres laparoszkópos műtéten esett át, ami után Alex váratlan posztoperatív érzéstelenítési szövődményekben szenvedett, amelyek légzési elégtelenséghez vezettek. Ez egy ismert, de nem gyakori szövődmény. Újra intubálták, és intenzív osztályra szállították támogatásra” – olvasható a csapat hivatalos közleményében.

„Felépülése gyorsan haladt, így tegnap reggel eltávolították a gépi lélegeztetésből. Most egy általános osztályra helyezték át, holnap várhatóan haza is tér. Más komplikáció nem volt. Alex teljes mértékben a felépülésre és Szingapúri Nagydíjra történő felkészülésre összpontosít. Alex szeretné megköszönni azt a gondoskodást és támogatást, amelyet kapott – többek között – a San Gerardo Kórház ápolóitól és orvosaitól, az FIA orvosi csapatától, teljesítményedzőjétől, valamint a Williams Racing csapatától.”

Azt természetesen még nem lehet tudni, hogy Albon mikor térhet vissza a versenyzéshez, mindenesetre sajtóértesülések szerint a Williams már riasztotta Nyck de Vriest, hogy kezdje meg a felkészülést a Szingapúri Nagydíjra.

Címlapkép forrása: MakFormula1 – Formula-1 Image Story
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.