A Haas leigazolta Kimi Räikkönen egykori versenymérnökét

A Szingapúri Nagydíjtól a Haas csapatát erősíti Mark Slade, egy rengeteg tapasztalattal rendelkező Forma–1-es mérnök.

Slade Ed Regan helyére érkezik a csapathoz mint Kevin Magnussen versenymérnöke. Regan év végén távozik a Haastól, addig is irodai munkakörbe került, a versenypályákat már nem látogatja a csapattal. Slade temérdek mennyiségű tapasztalatot hoz magával a McLarentől, a Renault-tól és a Mercedestől, egyértelműen értékes tagja lesz az amerikai kiscsapatnak.

Slade 1991-ben csatlakozott a McLarenhez, és 18 évig dolgozott a wokingi alakulatnál különböző mérnöki szerepkörökben. Volt többek között Mika Häkkinen, David Coulthard és Kimi Räikkönen versenymérnöke, utóbbival 2003-ban és 2005-ben is közel került a világbajnoki címhez, de egyik alkalommal sem sikerült elhódítani azt.

A McLaren után Slade 2010-ben a Renault-hoz, majd innen egy év múlva a Mercedeshez igazolt. Itt Michael Schumacherrel dolgozott együtt, és kezei alatt tanult és fejlődött a Lewis Hamiltonnal később sikert sikerre halmozó Peter Bonnington. Azonban itt is csak egyetlen idényt maradt és 2012-ben visszatért az azóta Lotusszá avanzsált Renault-hoz, ahol újraegyesült Kimi Räikkönennel. 2017 és 2019 között Nico Hülkenberget irányította. Utolsó szerepe 2020-ban volt Esteban Ocon oldalán, majd év végén távozott a csapattól és azóta – futballnyelven szólva – az oldalvonal mellett áll.

Címlapkép: Motorsport Images
Facebook | Messenger
Twitter
Reddit
WhatsApp
Email

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.